Başkale halk eğitim merkezinden öğrencilere destek

Vangölü TV ekibi olarak Van’ın ilçelerini gezerek hem tanıtılmalarına katkı sağlamak hem de oralardaki faaliyetleri ekranlara getirmeye devam ediyoruz.

BAŞKALE 24.02.2022 17:26:55 0
Başkale halk eğitim merkezinden öğrencilere destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü TV ekibi olarak bu haftaki durağımız Van’ın Başkale ilçesi oldu. İlçede faaliyet gösteren sürekli eğitim merkezini ziyaret ederek orada verilen eğitimleri ekranlara getirdik.

Yaklaşık olarak 35 yıldır Başkale’de eğitim hizmetinde bulunan Başkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Özkara Vangölü TV mikrofonlarına Sürekli Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi verdi.

Özkara, “ Belediye başkanımız ile birlikte yaptığımız protokol çerçevesinde burayı sürekli eğitim merkezi olarak kullanmaktayız. Buradaki amacımız mezun olmuş ve üniversite sınavına istediği alana yerleşememiş öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kursları vermekteyiz. 100 öğrencimiz var. Geçen yıl yapmış olduğumuz çalışmalarda 12 öğrencimizi çeşitli üniversitelere yerleştirdik. 4 tane sınıfımız var. Bu sınıflardan 1 tanesi köyden gelen öğrenciler için hazırlanmıştır. Buranın ısınma elektrik giderleri, kaynak kitap gidileri, kırtasiye giderleri belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Halk Eğitim Merkezi olarak bizde burada bu öğrencilere ders verecek öğretmenleri ayarlamaktayız. Onların çalışmalarını kontrol edip onların denetimlerini yapmaktayız ”dedi.

Kaynak: Vangölü TV