Balıklı Göl’den Van Gölü’ne bir bardak su

Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü ile Vangölü Aktivistleri Derneği sporcuları tarafından Şanlıurfa’da bulunan Balıklı Göl’den alınan bir şişe su bugün Van Gölü’ne dökülüyor.

VAN 28.05.2021 10:01:08 0
Balıklı Göl’den Van Gölü’ne bir bardak su
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü’ne dikkat çekmek için 24 Mayıs’ta Van-Mersin etabında 11 gün sürecek bisiklet turu başlatılırken aynı tarihte yine Van Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü ile Vangölü Aktivistleri Derneği iş birliğiyle farklı bir etkinlik başlatıldı.

BALIKLI GÖL’DEN VAN GÖLÜ’NE SU

“Balıklı Göl’den Van Gölü’ne bir bardak su” sloganıyla başlatılan etkinlikte 4 sporcu Balıklı Göl’den bir şişe su alarak bisikletleriyle Van’a doğru yola çıktı.

Sporcuların Urfa, Diyarbakır, Kozluk ardından dün Tatvan’a ulaştıkları ve uğrak yerlerinde “Van Gölü Kirlenmesin Temiz Kalsın” pankartı açarak duyarlılık oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

BUGÜN SU VAN GÖLÜ’NE DÖKÜLECEK

Urfa ve Vanlı sporcuların taşıdıkları bir şişe su bugün Edremit’te Van Gölü’ne dökülecek.

Gazetemize bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Bizim Urfa Bisiklet Topluluğu ve Spor Kulübü var, onlarla birlikte Vangölü Aktivistleri işbirliği ile Urfa Balıklı Gölün bu kutsal sayılan suyundan bir şişe su alındı, 5 gün, 550 kilometre yol katedilerek, 4 tane sporcumuz getirip Edremit’te Van Gölü ile buluşturacaklar, Van Gölü’ne dökecekler. Anlamlı farklı bir etkinlik yapıyoruz. Urfa, Diyarbakır, Kozluk ardından dün Tatvan’a vardılar. Bugün de Edremit ilçemizde karşılayıp bu faaliyeti güzel bir şekilde sonlandıracağız.” dedi.

“DIŞARIDAN DA SAHİPLENME VAR”

Balıklı Göl’den su taşınması etkinliğiyle Van Gölü’nün sadece havzada yaşayanlar tarafından değil dışarıdan da sahiplenildiğinin bir ispatı olduğunu belirten Özle, “Bu etkinliğin şöyle bir özelliği de var; Van Gölü’ne sadece Van’da, Bitlis’te yaşayanlar sahip çıkmıyor dışardan da büyük bir ilgi ve sahiplenme var.” diye konuştu.

SEMPOZYUMUN DİKKATİNİ ÇEKECEK

Etkinliğin diğer bir anlamlı tarafının da Van’da Van Gölü ile ilgili düzenlenecek sempozyumun dikkatini çekecek olması olduğunu ifade eden Özel, şunları kaydetti:

“Önümüzde 1-2 haziranda Van’da yapılacak olan Van Gölü Sempozyumu var. Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan da geliyor. Bu Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planının da devreye girmesini umuyoruz. Bu anlamda da belki buna da bir farkındalık olur.”