Bakan Gül: 'Dumanla bile haberleşseler bu mücadeleyi sürdüreceğiz'

Adalet Bakanı Abdullah Gül, Van'da düzenlenen "Bölge İstişare Toplantısı"nın ardından gazetecilerin Ankara'daki FETÖ operasyonuna ilişkin sorusunu yanıtladı.

ASAYİŞ 13.12.2019 14:07:14 0
Bakan Gül: 'Dumanla bile haberleşseler bu mücadeleyi sürdüreceğiz'
Tarih: 01.01.0001 00:00

15 Temmuz sonrasında da, öncesinde de özellikle FETÖ'nün sızmaya çalıştığı en önemli kurumlardan birisinin yargı kurumu olduğunu belirten Bakan Gül: “Bu konuda Hakim ve Savcılar Kurulu ve Adalet Bakanlığı, büyük bir teyakkuzla, büyük bir ciddiyetle bu mücadeleyi başından beri sürdürdürmüştür ve devam ettirmektedir” dedi.

FETÖ ile mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini söyleyen Adalet Bakanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz zamanda da ifade ettiğimiz gibi, değil bylock, dumanla bile haberleşseler bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm hücrelerine kadar bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. FETÖ yapılanması içerisinde olanlarla ilgili uzun zamandır bakanlığımız idari tüm çalışmaları yapıyordu. Ve bu çalışmaları hem kolluk, hem başsavcılıklara, ilgili makamlara iletildi ve bu konuda yine devamının da geleceği, uzun titiz bir şekilde yapılan bir çalışmanın sonrasında adalet bakanlığı ve diğer birimlerdeki bu sızmalara karşı tespit edilen isimler yargı karşısına çıkarılmıştır. Bu konuda idari süreçler de devam edecektir. Büyük bir titizlikle savcılık makamlarıyla işbirliği içinde bu çalışmalar devam etmektedir. Ve devamının da geleceği, tepit edilen tüm bu sızmaların uzun zamanlardır yaklaşık bir yılın üzerindeki çalışma sonrasında bu operasyonlar devam edecek. Bu konuda kararlılığımızı herkes görecek. Yine HSK bünyesinde bildiğiniz gibi hakim savcı yargı mensuplarına yönelik tüm şikayetler, tüm soruşturmalar, bylock içerisinde çıkan yeni isimler, yeni bilgiler çok büyük bir titiksizle hemen soruşturmaya, incelemeye dahil edilmektedir. Bu konuda milletimizin geleceğine kast edenlere karşı asla teyakkuzu elden bırakmayacağız. Hakimler Savcılar Kurulumuzda  tüm üyelerimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum, büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani bu mücadeleyi, 40 yıllık bir örgütle mücadeleyi 40 günde bitirdik diye bir rehavete kapılamayız. Sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Tabi mücadeleyi de hukuk ve deliller çercevesinde elbette bağımsız yargı mercileri yapacaktır.”

Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi