Bahçesaray'da “Katı Atık Aktarma İstasyonu” yapımına başlandı

Bahçesaray'da toplanan katı atıkların çevreye zarar vermemesi ve daha temiz bir Bahçesaray için Belediye Başkanı Meki Arvas'ın girişimleri ile Katı Atık İstasyonu yapımına başlandı.

BAHÇESARAY 17.11.2022 13:59:00 0
Bahçesaray
Tarih: 17.11.2022 14:14 Güncelleme: 17.11.2022 14:14

Van'ın Bahçesaray ilçesinde toplanan katı atıkların çevreye zarar vermemesi ve daha temiz bir Bahçesaray için Belediye Başkanı Meki ARVAS’ın talep ve girişimleri sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilip ihalesi yapılan Katı Atık Aktarma İstasyonu yapımına başlandı. Yapımına başlanılan Katı atık aktarma istasyonu çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Meki Arvas yaptığı açıklamada;

“İlçemizde Belediyemizce toplanan katı atıklar aktarma istasyonu olmamasından dolayı, malesef ki vahşi depolama yapılan bölgeye dökülüyordu. Vahşi depolama alanının etrafını teller ile kapatıp çevresel ve sağlıksal sorunların önlemini almaya çalıştık ancak bu durumun kalıcı bir çözüme kavuşması gerekiyordu. Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz sn. Ozan Balcı’ya İlçemizde insan sağlığını olumsuz etkileyen, görüntü kirliliği ve çevresel sorun oluşturan bu durumun Kalıcı bir çözümü için katı atık aktarma istasyonu yapılması gerektiğini talep ettik.

Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz sn. Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda, İlçemizin insan sağlığını olumsuz etkileyen, görüntü kirliliği ve çevresel sorununu gidermek amacıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilip, ihalesi yapılan katı atık aktarma istasyonu yapım çalışmalarına başlandı. Yapım çalışmaları bitip istasyon faaliyete girdiğinde Belediyemizce İlçemizde toplanılan evsel çöpler Katı Atık aktarma istasyonuna dökülecek. Burada toplanan atıklar bertaraf edilmek üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ait aktarma tırı ile alınıp, katı atık döküm merkezine götürülerek burada elektrik enerjisine dönüştürülecek.

Değerli Valimiz sn. Ozan Balcı başta olmak üzere bu hizmeti ilçemize kazandıran herkese şahsım ve İlçem adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.