Bahçesaray Yolu Yaz Kış Açık Olacak

Yoğun kar yağışının yaşandığı kış aylarında aylarca yolları kapalı kalan ve dış dünya ile bağlantısı kesilen Van Bahçesaray ilçesi yapılan tünel ile artık yaz kış yolları açık olacak.

VAN 8.10.2012 11:50:50 0
Bahçesaray Yolu Yaz Kış Açık Olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Uzun kış aylarının en çetin haliyle yaşandığı ve yüksek dağların zirvelerinden uzun süre karın erimemesinden dolayı yolların neredeyse aylarca kapalı kalmasından dolayı ulaşımın sağlanamadığı Van Bahçesaray (Müküs) ilçesine giden yollarda kışın ulaşım sorununun ortadan kalkması için başlatılan tünel çalışması devam ediyor.

Van Bahçesaray yolunun ulaşımı aksatan en önemli noktalarından Krapit geçidinde kış aylarında da ulaşımın sağlanması için Van Bahçesaray karayolunun 96 km.sinde yapımına başlanılan tünel inşaatı hakkında kendileriyle konuştuğumuz şantiye yetkilileri, bir aylık bir çalışma sonucunda gelinen noktayı İlke Haber Ajansı Muhabirine değerlendirdi.

Tünelin 8 km. olarak planlandığını ifade eden şantiye yetkilileri ancak şimdilik 2 km.sinin ihalesi yapılmış olduğunu ve çalışmalar devam etmekte olduğunu belirterek, "bu çalışmalarımızla inşallah tünel önümüzdeki kışa yetiştirilecek. Çalışmalarımız kar engelleyene kadar devam edecektir" dedi. (Abdulhelim Almalı - İLKHA)