Atık pil kampanyası kapsamında 1 buçuk ton pil toplandı

Van'da başlatılan 'Atık Pilleri Toplatılması' kampanyası kapsamında 1,5 ton pil toplanırken, yıl boyunca en fazla atık pil toplayan okullara hediyeler verildi.

VAN 13.06.2014 14:18:07 0
Atık pil kampanyası kapsamında 1 buçuk ton pil toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce imzaladığı 'Atık pillerin toplatılması' kampanyası çerçevesinde yıl boyunca en fazla atık pil toplayan okullara hediyeler verildi.

 

Atık pil kutuları bırakılan 80 okuldan yıl içerisinde 1,5 ton atık pil toplandı.

 

Kampanya kapsamında en büyük desteği ile 147 kg atık pil toplayarak birinci olan Selahaddin Eyübi Lisesi okuluna hediye olarak yazıcı makinesi, 133 kg ile ikinci olan Sevgi Çiçekleri Ana okuluna Laboratuar seti ve 128 kg toplayarak üçüncü olan Erçek Çok Programlı Lisesine ise satranç takımı ödülü yanı sıra plaket ve temizlik kampanyaları içerikli CD’ler veridi. Kampanyada 4 ve 5'inci olan Koç İlköğretim Okulu ve Ferit Melen ilk ve ortaokuluna da Büyükşehir belediyesi plaketleri ve CD hediye edildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, “Ömrünü tamamlamış bir pilin çevreye atılması durumunda, toprağa zarar vererek verimini düşürdüğünü, hem de yeraltı sularına karışarak insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Çevre açısından bu kadar zararlı olan atıkların toplatılması ve böyle bir bilinç yaratılması için kampanya düzenledik. Çevre için son derece zararlı olan atık pilleri düzenli bir şekilde toplayıp, taşınabilir pil fabrikalarına gönderdik.” dedi.

 

Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri de kampanyanın çok önemli olduğunu dile getirerek, bundan sonra yapılacak pil toplama ve çevre temizliği kampanyaları gibi konularında çok daha duyarlı olacaklarını dile getirdi.

 

Toplanan 1 buçuk ton ağırlığında pil imha edilmek üzere firmaya yetkililerine teslim edildi.