Tarih: 21.10.2021 18:26

Aşiretlerin ne gibi faydaları var?

Facebook Twitter Linked-in

Aşiretlerin varlık sebebi iyilik, yardımlaşma, dayanışma, birlik, hayır, gibi önemli konuları kapsarken günümüzde aşiretlere bakış açısı ve bu saydıklarımızla birlikte olumsuz bakanlarda vardır. Sebebi ise; bazılarının aşiretleri kendi çıkarları için kullanmalarıdır. Son kadim aşiretlerde konuşulduğu üzere aşiretlerin halka zülüm eden ve despotluk eden ayrıştıran değil, devletle ile halkı birleştiren olgular olduğu dile getirilmiştir. Bütün bu yaşanan gerçekler önümüzde dururken konunu asıl muhatabı vatandaşa sorduk. Kimisi dertli ve şikâyetçi, kimisi ise gidişattan memnun.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Aşiretlerin faydası yok hiçbir aşiret doğru düzgün bir şey yapmamış bu yüzden aşiretleri boş verin.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Ezdina aşiretindenim ama aşiretlerin hiçbir şekilde faydası yoktur. Yaptıkları tek şey zorluk, kavga. Biz bu ağalık sisteminden kurtulmak istiyoruz.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Aşiret konusunda hiç bir şey bilmiyorum bu konuda hiçbir şey söyleyemem.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Birden fazla faydası var.  Eskisi gibi değil daha güzel

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Bazı aşiretler iyidir bazıları ise kötüdür.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Benim aşiretim yoktur. Ne aşiretleri bilirim nede aşiretlerle uğraşırım.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Her aşiretin kendisine göre örf ve adetleri var. Bu yüzden çok güzeldir. Doğu tarafının en güzel yönü aşiretlerdir.

Kaynak: Vangölü TV




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —