Aşiret reisinin tahliyesine halaylı sevinç…

Yaklaşık 6 aydan beri M tipi cezaevinde tutuklu bulunan Havıştan aşiret reisi Hüsnü Artim’in tahliye kararı büyük sevinçle karşılandı. Artim’in yakınları halaylı sevinç yaşadı.

VAN 9.11.2016 17:58:41 0
Aşiret reisinin tahliyesine halaylı sevinç…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  M tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Havıştan aşiret reisi Hüsnü Artim’in hakkında verilen tahliye kararı, aşiret arasında büyük sevinçle karşılandı. Artim’i karşılamaya giden  yüzlerce kişi cezaevi önünde toplandı. Cezaevi önündeki kalabalık davulu zurnalı halaylar çekti.

   Kanaat önderi Artim’in cezaevinde çıkışıyla beraber oluşan büyük araç konvoyu eşliğinde Bostaniçi mahallesindeki evine getirildi. Evinin önünde kendisini bekleyen Havıştan aşiret mensupları ve kadim dostlarından oluşan büyük kalabalık arasında sevinç ve coşkuyla karşılandı.

   Kanaat önderi Artim herkesle tek, tek kucaklaştıktan sonra teşekkür ederek memnuniyetini dile getirerek, “Tekrar aranızda bulunmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 6 aydan beri cezaevinde tutuklu bulunuyordum. Bu süreçte aşiretim ve dostlarım beni hiç yalnız bırakmadılar. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

    Artim’in sevenleri, Vanlı halk müziği sanatçısı Ali Gündüz’ün okuduğu birbirinden güzel türküleriyle saatlerce halay çekti. Görüştüğümüz Havıştan aişretinin önde gelenleri Hüsnü beyin tekrar aramızda olmasında son derece mutlu ve sevinçli olduklarını dile getirdiler. Hüsnü Artim’in ağabeyi Hacı Artim ise kardeşimi karşılamaya gelen ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan sevincimizi bizimle paylaşan gerek akraba, eş,dost ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi