Aras,halk sağduyulu olmalı dedi

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Son günlerde bölgede artan provokasyonlara karşı halkı sağduyulu yüksek ses vermeye davet etti.

VAN 10.06.2014 22:00:36 0
Aras,halk sağduyulu olmalı dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, bölgede son günlerde artan örgüt tabanlı olaylara karşı tepkisini dile getiren bir açıklama yaparak, çözüm sürecinin zarar görmemesi adına halkı sağduyuyla yüksek ses vermeye davet ederek şunları kaydetti

“Ülkemiz, bölgemiz ve insanlık adına son derece kritik bir önem arz eden ve Allah’a Şükür 1,5 yıldır kararlılıkla ilerleyen tarihi çözüm süreci elbette düşmanları ve engelleri bol olan zor bir süreçtir. Bu nedenle bu zorlu sürecin belki de en zor yanı olan sabır ve sağduyu değerleri maalesef sıklıkla test edilmeye müsaittir. Bu açıdan Allah’a Hamd olsun bugüne kadar gerçekleşen provokasyonlara karşı toplumumuz beklentilerin üstünde bir kararlılıkla tavrını göstermiş ve ateşe su serpmeyi başarmıştır. Nitekim son günlerde örgüt ve yandaşlarınca gerçekleştirilen olayları da kaygıyla izlemekte ve sürece zarar verecek yanlışların tekrar edildiğini görmekteyiz.

Dolayısıyla yanlışı doğruya evirecek olan basiretli toplumumuzu, sivil örgütlerimizi ve siyasetin tüm öznelerini provokasyonlara karşı prim vermemek ve örgütü de bu yanlıştan geri çevirmek adına yüksek sesle sağduyulu uyarıda bulunmaya davet ediyorum. Nitekim çözüm süreci ancak huzur ortamıyla ilerler ve ancak yüksek sabır ve sağduyuyla nihayete varır. Bu konuda AK Parti iktidarının duruşu, kararlılığı, ve samimiyeti ortadadır.

Eğer örgütün amacı hükümetin ve Devletin kararlığını yeniden test etmeye dönükse veya süreci hızlandırmaya dönükse bunun için çocuk kaçırmaya, bayrak indirmeye, yol kesmeye ve çeşitli eylemler yapmaya lüzum yoktur. Kararlılık ve samimiyet bu şekilde sınanmaz. Süreç bu şekilde hızlanmaz. Dolayısıyla çözüm sürecinin zarar görmemesi adına bin düşünülüp bir adım atılacak tutum ve davranışlarda bulunulması en hayırlısı ve en doğrusu olacaktır. Bunun ötesinde hiçbir yol çözüme hizmet etmeyecektir. Umarız bu olaylar toplumumuzun yüksek sesle uyarıda bulunmasıyla örgüt tarafından sona erdirilir” dedi