Tarih: 02.11.2016 19:06

Araçlar TOKİ yolunda sıkıntı yaşadı

Facebook Twitter Linked-in

     Van’da mevsimin ilk yarı dün yağmaya başlarken, gün boyu yağan kar, bazı yollarda ulaşımı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı yüzünden Edremit İlçesi TOKİ yolunda çok sayıda araç yokuşları çıkamadı.
Dün sabah saatlerinde araçları ile Van'a gelmek isteyen birçok vatandaş, yoğun kar yağışından dolayı sıkıntı yaşadı. Özellikle yaz lastiği bulunan araç sürücüleri, minibüs ve otobüslerle şehre gelmeye çalıştı. Akşam saatlerinde ise kar yağışı etkisini arttırdığı için Edremit İlçesi’nde ulaşımda büyük aksaklıklar yaşandı.


     Özellikle Yeni TOKİ yolunun her yıl aynı manzarayla karşılaştığını belirten vatandaşlar, söz konusu yolların mühendislik bilgisinden yoksun şekilde yapıldığını belirtti.
      Aşırı yokuşların olması yüzünden araçların sıkıntı yaşadığını anlatan vatandaşlar, "Buradaki TOKİ yolunun yapılış şekli çok kötü. Burada ölümlü kazalar olmadan bu yollara el atılmalı. Bazı bölgeler dik yokuşlardan oluşuyor. Oysa bu yolların rahatlıkla yokuşları azaltılabilir. Allah korusun büyük kazalar yaşanabilir. Sadece özel araçları göz önünde bulundurmamak lazım, bu yollarda toplu ulaşım araçları da kaza yapabilir. Çünkü yolların yapılış şekli sıkıntılı. Aşırı virajlar ve dik yokuşlardan oluşuyor. Bazı bölgelerde kötü inişler ve hemen akabinde keskin virajlar söz konusu. Bu yollar mutlaka ama mutlaka elden geçirilmeli" ifadelerini kullandılar.
     Öte yandan Van merkez ve ilçelerde de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

Bölge: Serkan Aslan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —