Antalya'daki Suç Örgütü Operasyonu

VAN'IN DA İÇİNDE BULUNDUĞU SORUN?

VAN 30.03.2013 13:12:45 0
Antalya
Tarih: 01.01.0001 00:00

Antalya'da suç örgütü kurarak, kendilerine başvuran kişilere para karşılığında sahte üniversite ve lise diploması gibi çeşitli belgeler verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 12'si tutuklandı.

AntalyaEmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekiplerince 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Diyarbakır, Van, Mersin, Bursa, Elazığ, Bitlis, Hakkari, Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul'da faaliyet gösteren suç örgütüne operasyon düzenlenmiş ve 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si çıkarıldıkları mahkemece "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, sahte belge düzenlemek ve resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla tutuklandı. 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların kendilerine başvuran kişilere sahte üniversite ve lise diploması, özel güvenlik sertifikası, çıraklık ve ustalık belgesi, öğrenci not durum belgesi, mesleki sertifika verdikleri öne sürülmüş, bu belgeleri yapmak için Antalya'da bir matbaa kurdukları iddia edilmişti.

Zanlıların ev ve iş yerleri ile matbaada yapılan aramada, çok sayıda sahte belge ele geçirilmişti. - Antalya