AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Van il Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından ambulans şoförlerine trafik kurallarına uymaları noktasında eğitim verildi.

VAN 31.07.2017 11:16:58 0
AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 112 Ambulans Servisi Başhekimliğinde görev yapan ambulans şoförlerine trafikte ambulans kural ve ihlalleri konusunda eğitim verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından düzenlediği eğitim çerçevesinde trafikte kural ihlali eğitimini Van Trafik Denetleme Şube 4. Sınıf Emniyet Müdürü Taner Emre’nin katılımıyla gerçekleşti.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan, İl Sağlık Müdür Dr. Ergün Yanmaz, Vatandaşlardan ambulans şoförlerinin kural ihlali yaptıklarına dair trafik denetleme müdürlüğüne e.mail üzerinden gelen şikâyetler doğrultusunda ambulansların trafik kurallarına uymadıkları kırmızı ışıkta durmamak için geçiş üstünlüklerini kullandıkları şikâyetlerini aldıklarını belirtti.

Bu amaçla il Ambulans Servisi Başhekimliği Şube Müdürü Halis Gökyer, koordinatörlüğünde, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüyle iki gün olmak üzere ambulans şoförlerimize Trafik kazaları ile ilgili Karayolları Trafik Kanunun maddeleri ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin maddeleri arasında ayrıntılı bilgi ve eğitim verildiğini ifade etti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 4.Sınıf Emniyet Müdürü Taner Emre,  ambulansların kural ihlalleri konusunda 112 Ambulans Servisi Başhekimliğin ’de görev alan ambulans şoförlerine kural ihlalleri konusunda bilgilendirme yapılarak eğitim ve bilgilendirmelerimiz olmakta bu konu hususunda vatandaşlardan gelen şikayetlerdoğrulusunda bu eğitimi 112 Ambulans Servisi başhekimliği bünyesinde ambulans şoförlerine verdiklerini dile getirdi, Emre: “ Ambulans şoförlerineambulanslarda hasta taşımamalarına rağmen geçiş üstünlüklerini kullanıp, kural ihlali yapmamaları trafik kazalarına sebebiyet vermemeleri gerektiğini belirterek, trafik kuralları ve geçiş üstünlükleri konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.