Tarih: 27.05.2020 19:08

AMATEM ve ÇEMATEM inşaatları devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eyüp Kalkan, Van'ın Tuşba ilçesinde 23 bin metrekare alana sahip olan inşaat çalışmaları devam eden 30 Yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile 20 Yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) projelerini yerinde inceledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılması planlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) inşaatlarını ziyaret eden Milletvekili Abdulahat Arvas, ilimizde hizmete sunulması hedeflenen projede gelinen son durum hakkında yüklenici firmadan bilgi aldı. inşaat alanını gezerek  incelemelerde bulunan Arvas,, gerek bina inşaatında gerekse altyapı ve çevre düzenlemesinde titiz davranılmasını ve planlanan tarihte çalışmaların tamamlanması konusunda yüklenici firmadan ricada bulundu.

Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "30 yataklı AMATEM ve 20 yataklı ÇEMATEM hastanelerimizin yapımı devam ediyor. AMATEM ve ÇEMATEM’in fiziki şartlar anlamında gerçekleşme oranı yüzde 45'lere kadar gelmiş oldu. Bölgemizin ciddi bir ihtiyacı olan hem çocuklarımızın hem yetişkinlerin madde bağımlısı haline gelenlerin tedavisi ve eğitimi için bir tesisimiz yoktu. Sağlık tesislerini yakın zamanda bitirerek ilimiz ve bölgemizin hizmetine sunma çabası içersindeyiz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —