Aktivistler, çevre ve sağlığa dikkat çekti

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından bir süre önce başlatılan “Dikkat Köşesi” adı altındaki sosyal medya çalışmasında bu hafta çevre ve sağlık konularına dikkat çekildi.

VAN 5.11.2021 10:46:30 0
Aktivistler, çevre ve sağlığa dikkat çekti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından bir süre önce başlatılan “Dikkat Köşesi” adı altındaki sosyal medya çalışması ile Van Gölü havzasında öne çıkan sorunlara dikkat çekilirken, çözüm önerileri de sunuluyor.

Dernek bu hafta, çevre ve sağlık konusunu ele aldı.

ÇEVRENİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Çevrenin sağlık üzerindeki etkisine dikkat çekilen 'Dikkat Köşesi' çalışmasında, “Bu hafta çevre ve sağlık uyumunu ele aldık. Sağlıklı nesiller ve daha yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çabalayalım. Çevre, kişi üzerindeki dış etkilerin bütünüdür. Çevrede sağlığı doğrudan ya da dolaylı etkileyen önemli etkenler bulunmaktadır. Örneğin, suların kirletilmesi, hava kalitesinin bozulması ve uygun doğal yaşam alanlarının kalmaması sağlığımızı doğrudan etkilemektedir.” ifadeleri yer aldı.

“MÜCADELE GEREKLİDİR”

Çevre kirliliğine karşı mücadelenin şart olduğu belirtilen paylaşımda, “Etkileyen kaynaklar ise atıklar, çarpık kentleşme, önlem almamış fabrikalar ve fosil yakıtların kullanılmasıdır. Sağlıklı nesiller ve daha yaşanabilir bir dünya için kirliliğe karşı kontrol ve mücadele gereklidir.” denildi.

Haber: Adil HARMANCI