AKILLARA ZİYAN

Bankaların vatandaşı soyma yöntemleri bitmiyor. Kredi taksidini erken yatıranı bile cezalandırıp, parasını kesmeye başladılar

VAN 19.06.2014 09:55:22 0
AKILLARA ZİYAN
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bankaların tüketiciyi bezdiren uygulamaları son bulmuyor. Yargı kararlarına rağmen pek çok kalemde haksız ücret alan bankaların, para kazanma yolları bitmiyor. Son olarak bankalar, kredi taksidini erken ödeyen vatandaştan, cezalandırır gibi para kesmeye başladı. Vatandaş kredi taksidini, 1 gün dahi erken ödediğinde hesabından erken ödeme parası alınıyor.

AKILLARA ZİYAN

Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı Nihat Altay, dosya masrafı, hesap işletim ücreti, yıllık kart ücreti, yeniden yapılandırma bedeli gibi ücretlerle tüketiciyi canından bezdiren bankaların şimdi de kredi taksidini erken ödeyenleri cezalandırdığını söyledi. Özel bir bankadan çektiği konut kredisinin aylık taksitini 1 gün erken ödediği için bankanın, tüketiciye 'erken ödeme cezası' kesmesinin akıllara ziyan bir durum olduğunu belirten Altay, "Vatandaş erken ödese fazladan ücret, geç ödese fazladan ücret alınıyor. Bu saçmalığa en kısa zamanda son verilmelidir" dedi.

AÇIK KAPATIYOR

"28 Mayıs'ta yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile birlikte bazı kesintilerden mahrum kalan bankalar, bu açığı kapatacak yolu da aynı kanundan faydalanarak izledikleri görülmektedir" diyen Altan, şöyle devam etti: "Bu konu ile alakalı Türkiye Bankalar Birliği'nin, "Yasada var, bankaların uygulamasında sıkıntı yok" diyerek bu sorunu savunması, haksızlıkların yeni yasada da tüketiciyi mağdur edeceğini gözler önüne sermektedir."

PARANIZI GERi ALIN

Uzmanlar vatandaşlara çağrıda bulunarak bankaların aldıkları haksız ücretlerle ilgili bütün kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını öneriyor. Mahkemelerin ve Yargıtay'ın hukuksuz bulduğu bu ücretler, hakem heyetleri tarafından vatandaşlara geri iade ettiriliyor. Bunun için belgelerle birlikte başvurmak yeterli oluyor.