Ak Partili Tanış’tan Çözüm Süreci Turu

SÜRECE KATKI

VAN 11.04.2013 12:37:21 0
Ak Partili Tanış’tan Çözüm Süreci Turu
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki köyleri ziyaret ederek vatandaşların çözüm sürecine yönelik nabzını yoklarken, sorun ve taleplerini de dinledi.

Başbakan Erdoğan’ın başlattığı çözüm süreciyle birlikte vatandaşların sürece katkısını arttırmak ve bu yönde toplumsal birlikteliği oluşturma gayesiyle AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış köyleri ziyaret etmeye başladı. Hayrullah Tanış, süreci paylaşmak ve vatandaşın nabzını yoklamak üzere ilk olarak Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli, Çörekli, Karakoç, Sütlüce ve Yaramış köylerini ziyaret etti. Gittiği köylerde vatandaşların ilgisiyle karşılanan Hayrullah Tanış, öncelikle çözüm sürecine değinerek, “30 yıldır akan kardeş kanından rant elde edenlerin haricinde bu işten kimse bir hayır görmedi ve göremeyecek. Şu an olumlu bir diyalog zemini oluştu, karşılıklı adımların atıldı. Zaten bundan öte her yol çıkmaz bir yoldur” dedi.

Kardeş kanından beslenenlerin kanını kurutacak olan en iyi ilacın, birlik ve dayanışma olduğunu, bu nedenle bu ilacı herkesin içmesi gerektiğini söyleyen Tanış, vatandaşlardan bu konuda bilinçli ve temkinli olmalarını istedi.

Vatandaşlar ise, İlçe Başkanı Tanış’ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, süreci heyecanla takip ettiklerini ve bu süreci desteklemeyenlerin insanlığından ve imanlarından şüphe duyduklarını söylediler.

İhlas Haber Ajansı