AK Parti Van Teşkilatı’nda Türkmenoğlu ile Restorasyon Dönemi

Ziya Türk

VAN 22.12.2017 00:04:54 0
AK Parti Van Teşkilatı’nda Türkmenoğlu ile Restorasyon Dönemi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Uzun süreden bu yana büyük çalkantıların yaşandığı, farklı iddiaların gündeme geldiği ve suların bir türlü durulmadığı, AK Parti Van İl Başkanlığı görevine, 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu atandı.

 

Burhan Kayatürk ve onun politikaları ile hareket eden, dönemin Van İl Başkanı Zahir Soğanda görevdeyken, yüzde 19’lara kadar düşen oy oranı ile tanışan AK Parti, Van İl Başkanlığına Kayhan Türkmenoğlu’nun atanması ile yeni bir dönemin kapılarını araladı.

 

Atama haberi gerek internet medyasında, gerekse sosyal medyada olumlu bir etki ve sevinç oluşturdu. “Henüz göreve başlamadan, sadece isminin duyulması dahi bu kadar pozitif katkı yapıyorsa, çalışmalar sonucunda AK Parti’nin Van’da yüzü gülecek” demek yanlış olmaz.

 

Çünkü parti tabanı ve seçmen, adeta bilinçli olarak partiden uzaklaştırılıyordu. Aklı başında, teşkilatını tanıyan, davasını seven ve liderine bağlı olan hiç kimsenin yapmayacağı davranışlar, alınan kararlar ve uygulamalar ile AK Parti Van Teşkilatı yangın yerine dönmüştü.

 

Mikrofonda yüksek sesle konuşurken söz edilen davadan, Cumhurbaşkanımıza bağlılıktan, siyasi ve kurumsal iş ve işlemleri yaparken eser kalmıyordu. Adeta tam tersi yapılarak, davaya ve Cumhurbaşkanımıza ihanet ediliyordu.

 

İşte böylesine kritik bir süreçte ve hayati öneme sahip 2019 seçimleri öncesinde, Kayhan Türkmenoğlu gibi bir siyasetçinin Van İl Başkanı olarak atanması,  AK Parti Genel Merkezi’nin, son zamanlarda Van için aldığı en doğru kararlardan bir tanesi olarak, kent tarihindeki yerini alacak.

 

Kayhan Türkmenoğlu deyince aklımıza,  hiçbir zaman Van’ı terk etmeyen, Vanlılar ile birlikte her türlü zorluğa göğüs geren, gerek ticari gerekse siyasi çizgisini bozmayan, ismi lekelenmemiş, attığı her adıma dikkat eden, sosyal ve siyasi aktivitelerde yer alan, sosyal çalışmalara maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, ulaşılabilen ve konuşulabilen bir siyasetçi geliyor.

 

Şimdi sıra, ağır yara almış, dedikodu ile yıpranmış, teşkilat kültürüne ve dava duygusuna yakışmayacak hal, hareket ve davranışların gelenek haline geldiği, AK Parti Van teşkilatını toparlamakta.

 

Yaralı gönüllerin şifasının, kırık kalplerin onarılmasının, küskünlerin barıştırılmasının, taban ve seçmen ile kucaklaşmanın önündeki engelleri kaldırma ve AK Parti Van Teşkilatını halkla buluşturma zamanı geldi.

 

İl teşkilatının ve ilçe teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, AK Parti Van teşkilatını yangın yerine çevirenlerin, müdahale etmesine izin vermemek.

 

Abdülhamit Han’a, “Padişahım yıkılmak üzere olan Osmanlı İmparatorluğu’nu hiçbir savaşa sokmadan 33 yıl nasıl yönettiniz” diye sormuşlar.  Cennet mekân Abdülhamit Han da, “Yabancı büyükelçileri çağırdım, önemli mevzuları onlara danıştım, ne dedilerse tersini yaparak yönettim. Çünkü yabancı büyükelçilerin hiçbir fikri, Osmanlı’nın yararına değil, kendi menfaatlerini korumak ve Osmanlı’ya zarar vermek içindi” demiş

 

Şimdi de benzer bir durum AK Parti Van Teşkilatı için söz konusu. Teşkilatları yangın yerine çevirenler,verecekleri fikirler ile AK Parti’nin yararını değil, kendi çıkarlarını düşünerek hareket edecek ve bugüne kadar olduğu gibi, onlar kazanacak ve halkımız kaybedecek. O nedenle fikirleri sorulsun, ancak dediklerinin tam tersi yapılarak karar alınıp uygulansın. Böylece alınacak kararlar, AK Parti teşkilatının, Van’ın ve Vanlının, Cumhurbaşkanımızın ve Ülkemizin yararına olur.

 

Göreve atanan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, atama kararını aldı. Böylece Van İl Teşkilatının yapılandırma süreci resmen başlamış oldu. Aynı zamanda İlçe teşkilatları ile ilgili yeni bir çalışma başlatılıp, ilçe başkanları ve teşkilatları gözden geçirilerek, kongre süreçleri başlayacak. Eş zamanlı olarak il ve ilçelerin kadın kolları yönetimlerinin yanı sıra, il ve ilçelerin gençlik kolları yönetimleri için de çalışmalar yapılarak, kongre süreçleri tamamlanacak.

 

AK Parti Van İl Teşkilatı’nın kongre süreçlerini tamamlamasının ardından, 2019 yılında yapılacak mahalli idareler, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmak üzere, seçim mesaisi başlayacak. Yeni yönetimi, ülkenin istiklal ve istikbalini ilgilendiren, hayati öneme sahip 2019 yılı içerisinde yapılacak olan, 3 seçimden kaynaklı yoğun ve zorlu bir süreç bekliyor.

 

Yeni görevinin Kayhan Türkmenoğlu’na, ailesine, Van’a ve Vanlıya, AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımıza ve Ülkemize hayırlı olması temennisi ile başarılı çalışmalar diliyorum.