Ak Parti Van İl Yönetimi toplandı

Ak Parti Van İl Başkanlığı toplantısı, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun riyasetinde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Van Milletvekilleri MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar, Milletvekili Abdulahat Arvas ve milletvekili İrfan Kartal da

SİYASET 2.02.2021 17:37:46 0
Ak Parti Van İl Yönetimi toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Toplantıyı başlatan Türkmenoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van ve ilçelerine yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

  Türkmenoğlu, “Bakan bey aradığında Ankara’da hasta olan ağabeyimle birlikteydim. Daha önce yaptığımız görüşmelerde, Van için düşündükleri yatırımlar için vakit geldiğini ve Van programı için geleceğini belirtince bakan beyin geldiği gün Van’a döndüm. Şimdi aramızda bulunan sayın milletvekillerimiz de teşrif ettiler. Sayın bakanımızı ve heyetini Van’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Siz değerli yönetim kurulu ve kadın, gençlik kolları üyelerimizin bakan beyin toplantısına büyük bir iştiyakla katılması da bizi ayrıca memnun etmiştir” dedi.

  CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARI…

  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından merkez ilçe ve diğer ilçelerde yapılacak olan yatırımların, cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımları olduğunu söyleyen Başkan Türkmenoğlu, “Değerli dava arkadaşlarım bakanlığımızın Van’a yapacağı yatırımlar, cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarıdır. Van, genç nüfus oranında Türkiye’de birinci sıradadır. Bu gençliği milletine devletine bağlı birer birey olarak yetişmesi ona sağlanacak maddi ve manevi imkânlarla mümkündür. Sporun her alanında çok başarılı gençlerimiz var ayrıca bu gençlerle birlikte başarılı olmak isteyen binlerce gençlerimiz alanlarında başarılarını arttıracak imkânlardan mahrum şekilde gayret gösteriyorlardı. Biz AK Parti il başkanlığı olarak her üç milletvekilimiz de olmak üzere bu gençlerimize imkân sunabilmek için gayret içerisine girdik ve nihayet bildiğiniz gibi Bakanlığımız Van spor camiasının bile beklentilerinin üstünde bir yatırımlar paketi müjdesi verdi. Allah’ın izniyle bu yıl içerisinde bu yatırımlarımız halkımızın gençlerimizin hizmetine sunulacaktır. Bütün bu yatırımlara rağmen bazı kişilerin ve çevrelerin yatırımları göz ardı ettirme gayretlerine takılmayalım. Derdi ve gayreti Van olanlarla, derdi olmadan Van üzerinden siyaset yapanları halkımız ayıracak ferasete sahiptir. Biz yolumuza ve Vanlıya hizmete devam edeceğiz” dedi.

  ARVAS: KAPIKÖY’Ü HEP BİRLİKTE AÇACAĞIZ

  AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas da yaptığı konuşmada, “81 İlde çevre ajansları kurulacak. Bu ajansın yönetiminde siviller de olacak. Biz üç milletvekilleri olarak çevre konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Önceliklerimiz arasında çevre yolu var. İlimize üç adet aile sağlık merkezi açıyoruz. Ayrıca üç adet gölet projemiz de kabul gördü. Gevaş, Özalp ve İpekyolu ilçelerimizde. Kapıköy ile alakalı çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ben kendim bakanların tamamıyla görüşmeler yaptım. Burada da Vanlı iş insanları ve turizmcilerle defalarca görüşmeler yaptım. Van halkıyla el ele vererek Kapıköy’ü hep birlikte açacağız” dedi.

  Milletvekili İrfan Kartal da yaptığı açıklamada, “Bizler milletvekilleri AK Parti teşkilatlarımızın ve hemşehrilerimizin Ankara’da ki sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

  GÜLAÇAR: KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

  AK Parti MKYK Üyesi Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise kent için çalıştıklarını söyleyerek, “Seçildiğimiz günden bu yana büyük milletvekilleri olarak memleketimiz için çalışıyoruz. Zorlu pandemi sürecine rağmen üretime katkılar  sunduk. Kapıköy ile ilgili geçen hafta da girişimlerimiz oldu. Sınır kapısının ilk kapandığı dönemde hem Türkiye’de hem de İran’da hastalığın en pik dönemleriydi.  Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirlerle salgın neredeyse bitmek üzeredir. Girişimlerimiz sonucu en kısa sürede Kapıköyün açılmasını ümit ediyoruz” dedi.

  Daha sonra yeniden söz alan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu “AK Parti teşkilatlarımız her zaman çalışma halindedir. Hükümetimizin yaptığı hizmetler sosyal ve ekonomik alanlar açmıştır. Bu nedenle hiçbir zaman bekleyen, pusan bir teşkilat olmadık. 7/24 faaliyet içerisindeyiz. Sosyal medya üzerinde belli grupların saldırılarına gereken en iyi cevapları verdik ve vermeye de devam edeceğiz. İşsizliğin önüne geçmek için hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Genç müteşebbislerin devletin verdiği desteği almak için kurumlara proje sunması ve oradan alacakları desteklerle Van’da üretime geçmeleri gerekir. Geçen yıl genç müteşebbislerden 730 kişi devletten aldığı 30.000 TL lık desteklerle üretime geçmiştir. İsteriz ki hemşerilerimiz bu destekleri kullanarak tüketen bir şehir değil üreten bir şehir haline getirirler Van’ı. Van’ın işsizliğinin önüne ancak üreterek geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

  İl Başkanı Türkmenoğlu son olarak parti yöneticilerine çağrıda bulunarak “İşsiz gençlerimizi üretime dönük yatırımlara katılmaları konusunda ikna edin, devletimiz her türlü imkânı sunarken işsiz gençlerimizin bu imkânları kullanmaları yönünde tavsiyede bulunun” diyerek sözlerini tamamladı.