AK Parti heyeti, Van’daki sel bölgesinde incelemelerde bulundu

AK Parti heyeti selden etkilenen Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesinde incelemelerde bulundu.

VAN 8.08.2021 14:47:17 0
AK Parti heyeti, Van’daki sel bölgesinde incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve beraberindeki heyet, selzedelerle tek tek görüşerek taleplerini dinledi.

Van’da yaşanan sel felaketinden dolayı vatandaşın ihtiyaçlarını yerinde görmek üzere ilçeye geldiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Burada yaşanan acılar hepimizin acısıdır. Sel geriye sadece taşlar bırakıp gitmiş. Olayın ilk anından itibaren tüm kurumlarımız gereken her türlü fedakârlığı yapmıştır. Vatandaşlarımız hepsi yapılan çalışmalardan memnun.” Dedi.

Sınırda bile olsa anında ekipler müdahale etmişlerdir diyen Usta, “Selden evleri zarar gören ve hayvanları sele kapılan vatandaşlarımız için ekipler çalışıyor. Gerekli hasar tespit çalışmaları bitince devletimiz gerekli adımları atacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvanları telef olan vatandaşlarımızın zararını karşılayacaktır. Hasar gören evlerin tadilatı yapılacak. Ağır hasarlı ve yıkılan evler ise sel yatağında değil, daha güvenli yerlerde yapılacak. Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdik. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

Usta, sel suyuna kapılan Kader Yurtseven ve annesini de ziyaret etti. Devletin her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Usta, Yurtseven ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Selzedelere yapılan ziyarete, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve parti yetkilileri katıldı.

Kaynak: Vangölü Tv