“ADSM binası modern bir şekilde dizayn edildi“VİDEO İZLE

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, depremde yıkılan eski Sağlık Meslek Lisesi yerine yapılan 60 Ünitlik Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı hakkında bilgi verdi.

VAN 12.06.2014 10:36:03 0
“ADSM binası modern bir şekilde dizayn edildi“VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
İl Sağlık Müdür Dr. Bilal Acar, 2011 yılında meydana gelen depremde yıkılan eski Sağlık Meslek Lisesi yerine yapılan 60 Ünitlik Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı hakkında bilgi vererek binanın modern bir şekilde diyazn edildiğini söyledi.

İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulanan Dr. Bilal Acar, yeni yapılan 60 Ünitlik Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 10 bin 404 metrekarelik kapalı alana ve yaklaşık bin 500 metrekare oturma alanına sahip olduğunu belirtti.

“Doktor açığının kapanması için gerekli mercilere bilgi veriyoruz”
Dr. Acar, mecburi hizmetlerini bitiren doktorların bir kısmının Van’dan ayrıldığını ve bundan dolayı sürekli doktor açığının olduğunu söyleyerek, “Ağız diş sağlığı merkezini biliyorsunuz, biz yeni bir inşaat yapıyoruz, şu gördüğünüz alanda bir inşaat yapıyoruz. Ağız diş sağlığı merkezi olacak. 60 ünitlik bir merkez, 60 ünit demek 60 doktor ihtiyacı demek. Dolayısıyla biz buraya inşallah 60 doktor talebini hem bakanlığa hem de kamu hastaneleri birliğini buradaki temaslarını genel sekreterliğine ileteceğiz ve bunun olmasını bekleyeceğiz. Ama tabi ilimizin kronik sıkıntılarından bir tanesi bu, sürekli doktor ihtiyacı duyuyor olmamız, mecburi hizmetini bitiren doktor arkadaşlarımızın bir kısmı maalesef ilimizden ayrılıyorlar. Dolayısıyla sürekli bir açık oluyor ve bu açığı kapatmak için biz idareciler olarak gerekli mercilere bilgi veriyoruz ve açığın kapanması içinde bekliyoruz.” şeklinde konuştu.




“ADSM binası son derece modern ve güzel bir şekilde dizayn edildi”
Yeni yapılan 60 Ünitlik Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin modern bir şekilde dizayn edildiğini belirterek, “İnşallah bu hastanemizden sonra bu açık daha aza inecek. Çünkü böyle bir yatırım insan gücü olmadan işe yaramaz. Yani düşünün bir saray inşa ediyorsunuz ama sarayın her hangi bir personeli yok. Yani o sarayın hükmü kalmaz. Dolayısıyla biz burayı inşa ediyoruz, buranın hekimlerini de, diş hekimlerini de tedarik etmek içinde çaba gösteriyoruz. Yaklaşık iki aydır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yapımına başladık ve gördüğünüz gibi kaba inşaatı bitmek üzere. Bu hastanemiz 60 ünitlik bir hastane. 60 ünit içerisinde tabi ameliyathanesi olan, son derece modern bir şekilde dizayn edilmiş yapıları olan, modern bir şekilde dizayn edilmiş hasta bekleme odaları olan ve son teknoloji ile yapılmış bir inşaat, yaklaşık 10 bin 404 metrekarelik kapalı alana sahip devasa bir yapı ve oturma alanı ise yaklaşık bin 500 metrekare oturma alanına sahip, son derece modern ve güzel bir yapı. İnşallah bu yılın sonuna doğru bunun teslimini bekliyoruz. Tabi şartlar uygun olursa hastanenin teslimini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.




“Şuan itibariyle hekim sayımız 45 ve bu sayı şimdilik yeterli”
Deprem öncesinde Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde toplam 40 diş hekim varken, depremden yaklaşık bir buçuk yıl sonra bu hekim sayısının 9’a düştüğünü söyleyen Acar, “2014 yılı ocak ayı itibariyle bu hekim sayımız 35’e yükseldi. Şuan itibariyle Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş hekimimizin sayısı 45’e yükseldi. Faal olarak çalışan 42 adet ünitimiz var. Şuan itibariyle bu sayımız yeterli ama yeni Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz hazır olduktan sonra biliyorsunuz ünit sayımız 60'dır. Bu ünitlerimiz hazır olduğu zaman doktor sayımız yeterli olmayacak. İnşallah yeni kurumda da Sağlık Bakanlığı tarafından doktor hekim takviyesi ile doktor sayımızı 60’ın üzerine çıkararak oradaki hekim sayımızı tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.