Acenteler, sezon turlarına hazır

İç ve dış turizme yönelik faaliyette bulunan Van’daki Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri, yaz sezonu turlarına başlıyor. Bölgenin Tur Operatörü olan Ayanıs Tur Genel Müdürü Abdullah Tunçdemir, ilk olarak hedeflerinin yıllarca gidil

VAN 20.03.2021 10:48:34 0
Acenteler, sezon turlarına hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi nedeniyle İran ile sınır kapıları kapalı olduğu için Van’a eski yıllarda olduğu gibi yabancı turist girişi gerçekleşmiyor.
Turizme yönelik faaliyette bulunan Van’daki Tur Operatörleri ve Acenteler, bu nedenle dış turizm yerine ağırlığı iç turizme, kültür turlarına veriyor. 

SEZONUN AÇILMASIYLA TUR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Kısıtlamaların belli düzeyde kaldırılması ve iller arası geçişlerin daha olanaklı hale gelmesi üzerine Van’daki Tur Operatörleri ve Acenteler kültür turları konusunda çalışma başlattı.
Türkiye’nin her bölgesindeki (Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu) illerden Van ve Van Gölü Havzasına gelen yerli turistler, Tur Operatörleri ve Acenteler  tarafından Van Gölü Havzasındaki illerdeki tarihi mekanlarda ve rehberler eşliğinde gezdiriliyor. 

AYANIS TUR’UN İLK GÜZERGAHI

Ayanıs Tur Genel Müdürü Abdullah Tunçdemir, ilk güzergahlarının Hakkâri bölgesi olacağını söyledi.

NERELER DOLAŞILACAK?

Hakkari bölgesine 3 gün 2 gece tur düzenleneceğini ifade eden Tunçdemir, ilk gün Çavuştepe Kalesi, Hoşap Kalesi, Güzeldere 32 Viraj, Zap Suyu, Gençlik Koprüsü ve Hakkari Kalesi yanındaki Meydan Medresesi’nin ziyaret edileceğini belirtti.          
Hakkari Evinde Yöresel Müzik (denbêj ) eşliğinde Hakkâri’de konaklanacağını anlatan Tunçdemir, sonraki gün Çukurca Zap Vadisi ile Çukurca Panoramik Şehir  Gezisi, Tarihi Taş Evler ve Eski Tahin Helvası Değirmeni gezisinin olacağını ifade etti. 
Üçüncü gün ise, Şemdinli’ye geçilecek ve Pesan Çayı, Şemdinli Deresi, Nehri Köyünde Seyyid Taha Hazretleri’nin kabrinin ziyareti, Taş Köprü ve Kayme Sarayı gezisi olacak.  

"KAPILAR AÇILSIN" TALEBİ

Turizm Haftasının startının 15 Nisan’da verileceğini hatırlatan Tunçdemir, “Van ve Van Gölü Havzasında bu startın verilmesini istiyoruz. Bizim bölgemiz en az vakanın olduğu bölgedir.” dedi.
Bölge turizminin daha da gelişmesi için İran-Türkiye arasındaki üç sınır kapısının da açılmasını istediklerini ifade eden Tunçdemir, “Burada yıllarca güvenlikten dolayı turizm yapılamadı. Bundan sonra herkesin gelmesini bekliyoruz. Ben inanıyorum ki turizm patlaması olur bu bölgede. Bölgemizdeki İran Kapıköy, Gürbulak ve Esendere sınır kapılarının da acilen açılmasını istiyoruz.” diye kaydetti. 
Özel Haber: Adil HARMANCI 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi