Van'da Bahar Güneşi Çığ Tehlikesi Getiriyor: İlçelere Dikkatli Olun Çağrısı!

Van'da Bahar Güneşi Çığ Tehlikesi Getiriyor: İlçelere Dikkatli Olun Çağrısı!

VAN 17.04.2024 12:25:00 0
 Van
Tarih: 17.04.2024 12:26

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Van için Nisan ayında çığ tehlikesi uyarısı yaptı.

Van'da Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, güneşli havaların beklendiği bu dönemde, çığ riski bulunan ilçeler için ciddi uyarılarda bulundu. Yapılan hava tahmin raporunda, yağışlı geçen günlerin ardından artan çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

VAN'DAKİ ÇIĞ RİSKİNE DİKKAT

BTUM tarafından yapılan son açıklamalarda, Van'da yağışların yerini güneşli ve parçalı bulutlu havaya bırakacağı kaydedildi. Ancak çığ riskinin yüksek olduğu Çatak, Bahçesaray ve Başkale ilçeleri için vatandaşlar uyarıldı. Bu ilçelerde yaşanabilecek çığ olaylarına karşı tedbirli olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Meteorolojiden gelen bilgilere göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bildirilirken, rüzgarın genellikle doğu ve kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Van Gölü çevresi ise az bulutlu ve açık olacak.

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE: YÜKSEK KAR ÖRTÜSÜ OLAN YAMAÇLARDA RİSK VAR!

Bilgilendirme açıklamasında, yüksek kar örtüsü bulunan dik ve eğimli yamaçlarda, sıcaklıkların artmasıyla birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskinin de baş gösterebileceği hatırlatıldı. Bölge halkının ve ziyaretçilerin bu tehlikelere karşı gerekli önlemleri alması ve tedbirli davranmaları önem taşıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi