30 kadın kurumu platform oluşturdu

Van'da bir araya gelen Türkiye'deki 30 kadın kurumu, 'Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Platformu' adı atında örgütlendi.

VAN 29.04.2015 09:14:27 0
30 kadın kurumu platform oluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da örgütlü bulunan Yaka-Koop'un başvuru sahibi olduğu, Kadın Çalışmaları Derneği'nin de ortağı olduğu "Ev Eksenli Çalışan Kadınlar" projesi kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesinden 4'er kadın kurumunu temsilen 25-27 Nisan tarihleri arasında Akdamar Otel'de bir dizi toplantı düzenlendi.

HEDEF PLATFORM

Üç gün süren toplantılarda platform kurulması hedeflenirken, ilk iki günkü toplantılarda Türkiye'de ve dünyada ev eksenli çalışan kadınlar; toplumsal cinsiyet roller ve toplumsal cinsiyet ile kadın örgütlenmesi ele alındı.

Üçüncü gün ise platform, işlevi , etkinliği ve çalışma alanları konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Bu toplantıda ayrıca platformun kurulması ve ilgili organlarının seçimi ele alındı.

SEKRETARYA OLUŞTURULDU

Yapılan toplantıların ardından 4 kurumdan oluşan bir sekretarya oluşturuldu.

Sekretarya, Yaka-Koop, Diyarbakır Kibele Kadın Kooperatifi, Muğla Emek Benim Kadın Derneği ile Samsun Kadınlar Güçlendirme ve Destekleme Derneği şeklinde belirlendi.

Platformun görev süresi ise 2 yılla sınırlı. İki yıl sonra yeniden toplanılıp yeni bir sekretarya oluşturulacak. 

PLATFORMUN AMACI

Gazetemize konuşan Yaka-Koop Başkanı Gülmay Gümüşhan, platformun amacını şöyle açıkladı:

"Biz burada bulunan kurumlar, gruplar ve ev eksenli çalışan kadınlar bir araya gelerek bulunduğumuz illerde ev eksenli çalışma ile ilgili örgütlemeye destek olmak, görünürlük sağlamak ve kamu politikalarını etkilemek amacıyla, bir de haritalama çalışmaları yaparak yeni ev eksenli çalışan kadınlara ulaşmak, pazarlama desteği ve deneyim paylaşımı yapmak, güçlenme çalışmalarıyla hem kurumlara, hem de diğer ev eksenli çalışan kadınlara destek vermek üzere bu platformu kurduk."

İLK ETKİNLİK KİRAZ FESTİVALİ

Platformun ilk etkinliği ise Trakya'daki bir festival olacak.

Buna ilişkin de bilgi veren Gümüşhan, şunları söyledi:
"Tekirdağ'da 9-12 Haziran tarihleri arasında 'Kiraz Festivali' düzenlenecek. Platform üyesi olan Çözüm Ortakları Grubu belediye ile görüşerek oradaki kadınların stant açmasını sağlayacak. Kadınlar, ev eksenli ürünlerini getirip burada satışa sunacaklar. Bunun dışında fon buldukça ir araya gelip benzer planlamalar yapacağız."

Gümüşhan, Van'da yapılan toplantılar ardından kente ilk kez gelen kadınlar için Akdamar Adası, Edremit sahili, Van Kalesi, İskele sahili ve Kedi Evi ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve keyifli anlar paylaştıklarını kaydetti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı