2022 Dünya Kupası ev sahibi Katar helal-haram ölçülerine riayet edilmesinde ısrarcı!

Katar İslami konularda taviz vermemek için yoğun çaba gösteriyor.

SPOR 21.06.2022 12:34:00 0
2022 Dünya Kupası ev sahibi Katar helal-haram ölçülerine riayet edilmesinde ısrarcı!
Tarih: 21.06.2022 12:37

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası birçok farklı ülkeden insanın katılımıyla gerçekleşecek. Futbol turnuvalarında ise içki vb. gayri İslami şeyler yaygın olarak kullanılıyor.

İlk defa Müslüman bir ülkede düzenlenen turnuvada Katarlı yetkililer İslami hassasiyetlere dikkat edilmesi için uyarı mesajları yayınlıyor. Batılılar ise yetkililerin açıklamaları karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda!

Katarlı yetkililer maçlar dışında içki satışına izin vermezken evlilik dışı ilişki ve cinsi sapkınlığın kesin bir şekilde yasak olduğunu ilan ettiler. Cinsi sapkınların siyasi bayrağı haline gelen “LGBT” renklerinin Katar’da taşınmaması konusunda taraftarlar uyarıldı.

Çoğu yerde yaygın olan oyunlardan sonra içki ve parti kültürü de yasak olarak ifade edilirken Katar yasalarına riayet edilmemesi durumunda yedi yıldan başlayan hapis cezaları Batılı ülkelerden gelecek taraftar sayısını etkileyecek gibi gözüküyor.

Dünya Kupasına ev sahipliği yapması başlı başına gereksiz bir şey olsa da Katar’ın İslami hassasiyetler noktasında gösterdiği tavır herkese örnek olacak cinsten. Ne kadarının uygulanabilir olduğunu kestirmek zor. Yine de Batılıların, Müslümanların hassas olduğu konularda dikkatli davranmaları gereğini kavramaları açısından Katarlı yetkililerin açıklamaları tebriki hak ediyor!