10 Dernek Hakkındaki Dava

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Terör örgütü ile bağlantılı oldukları' iddiasıyla 10 dernek hakkında açtığı kapatma davasının ilk duruşması bugün Van 3.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başladı.

VAN 5.04.2013 10:33:45 0
10 Dernek Hakkındaki Dava
Tarih: 01.01.0001 00:00

VanCumhuriyet Başsavcılığı'nın "Terör örgütü ile bağlantılı oldukları" iddiasıyla 10 dernek hakkında açtığı kapatma davasının ilk duruşması bugün Van 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başladı.

Van'da faaliyet yürüten 10 dernek hakkında açılan kapatma davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme başkanı, avukatlar ve dernek temsilcilerinin yerini alması ile başlayan duruşmada, Van Kadın Derneği'nin (VAKAD) avukatı Müjde Tozbey Erden söz alarak, dosyanın polisin kanaati ve yönlendirmesi ile hazırlandığını öne sürdü. Davanameye cevaplarını yazılı olarak sunacaklarını belirten Erden, VAKAD'ın deprem süresinde idari makamların sorumluluk alması gereken konularda faaliyet gösterdiğini, açılan kapatma davasının da bu durumu engellemeye yönelik bir girişim olduğunu iddia etti. Dernekte mahkeme kararı olmadan usule aykırı bir şekilde arama yapıldığını ifade eden Erden, suçlamaların temelini de aramada ele geçirilen usulsüz belgelerden oluştuğunu, bu nedenle davanın reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm derneklerin faaliyet alanlarının ve tüzüklerinin farklı olduğunu, bu nedenle dosyaların ayrılarak kapatma davalarının ayrı ayrı görülmesi gerektiğini savunan diğer dernek avukatları da, davanameye cevap dilekçelerini sunmak için mahkemeden süre talep ettiler.

Mahkeme heyeti, avukatlara yazılı cevaplarını sunmaları için 2 hafta süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - Van