Van’da kuraklık hayvancılığı etkiledi

Van’ın Gürpınar İlçesine bağlı Karakaş köyü kuraklıkla başı dertte.

GÜRPINAR 1.09.2021 19:13:28 0
Van’da kuraklık hayvancılığı etkiledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van’ın Gürpınar İlçesine bağlı Karakaş köyü kuraklıkla başı dertte.

Geçim kaynağı küçükbaş hayvancılığa dayanan Karataş köyü, bu yıl yağışların olmamasından dolayı zor anlar yaşıyor. Kuraklık süt veriminde düşüşe neden oldu. Yağışların olduğu yıllarda renkli çiçekler ve otlarla renk cümbüşüne bürünen dağlarda bu yıl yeller esiyor.

“KURAKLIK HASTALIKLARA SEBEP OLDU”

Bu yıl yağışların olmadığını ifade eden Berivan Hatice, “Yağışlar yok. Her yıl sütümüz çok olurdu ve satardık ama bu sene ev halkına bile yetmeyecek. Bu yıl ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayacak durumdayız ve zor geçecek” dedi.

İsmini vermek istemeyen Berivan olan vatandaş da, “Bu yıl yağışlar olmadığı için hayvanlarımız yeterince beslenemiyor. Hayvanlarımız yeterince ot yiyemiyor ve su olmadığı için hastalanıyor. Tek geçim kaynağımız hayvancılık oda bu yıl bizi zor durumda bıraktı.” Şeklinde konuştu.

“KURAKLIKTAN BU YIL SÜT VERİMİ ÇOK AZ”

Yaylalara gelip koyun sağmanın çok zor olduğunu ifade eden Nazlı adında Berivan da, “Zor şartlarla yaylara geliyoruz. Bu yıl kuraklık olduğu için pek fazla sütümüz yok. Yeterince süt tutamadığımız için peynir almak zorunda kalıyoruz. Bu yıl sütümüz yok denecek kadar az. Yağış olmadığı için de hayvanlarımız hastalanıyor ve aşı yapmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Gölü Tv