Tanış: Gürpınar'da hizmeti şiar edindik

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeyi başaran Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, milletin kaynaklarını millete harcamaya devam ettiklerini söyleyerek, "Gürpınar'da hizmeti şiar e

GÜRPINAR 7.06.2021 08:47:44 0
Tanış: Gürpınar'da hizmeti şiar edindik
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Hizmet için kolları sıvadık. Söz verdiğimiz istihdam çalışmalarımız da sürüyor" dedi. Tanış, Hoşab Projesi'nin de start aldığını belirterek, ilçeye hayırlı olmasını diledi.

6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla, Cumartesi günü Gürpark Millet Bahçesi'nde gençlerle kahvaltı etkinliği gerçekleştiren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, daha önce gençlere verdikleri sözü yerine getirdiklerini anlattı.

Dünyada Van Kahvaltısı'nın meşhur olduğunu anlatan Başkan Tanış, Gürpınar'da da Norduz Kahvaltısı'nı duyurmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Pazar günkü tam kapanmadan dolayı biz Dünya Kahvaltı Günü'nü Cumartesi günü yaptık. Dünyada Van kahvaltısı, Van'da Norduz Kahvaltısı diyoruz. Herkesi burada misafir etmek istiyoruz. Dünya Kahvaltı Günü'nü, Norduz Kahvaltısı ile biraz daha anlamlaştırmak istedik. Bir de pandemi döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı oldu. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı gençlere evde kalın çağrısı yapıldı. Biz de Gürpınar Belediyesi olarak bir çağrıda bulunduk. 'Siz evde kalın, sabredin, kurallara uyun, sizlerin bizler için kıymetlisiniz, zamanı geldiğinde beraber kahvaltı yapacağız' demiştik. Normalleşme süreciyle bunu gerçekleştirdik. Bunu da Dünya Kahvaltı Günü'yle birleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu. Pandemi dolayısıyla biraz sınırlı tuttuk. Yoğunluk olmamasını istedik. 300-400 kişinin katılımıyla bunu gerçekleştirdik. İnşallah bunu geleneksel hale getirip, her yıl yapacağız. İnşallah gelecek yıl çok daha yoğun katılımlı bir kahvaltı etkinliği yaparız" ifadelerini kullandı.

"MİLLETE HİZMET ŞİARIYLA GÖREVİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Göreve geldikleri günden bu yana Gürpınar Belediyesi olarak, birçok kriteri değiştirdiklerini ifade eden Başkan Tanış, "Belediyeyi, halkın belediyesi haline getirdik ve sloganımız milletin kaynakları, millete. Bu hizmet şiarıyla hareket ettik. Gerek kültürel anlamda, gerek sosyal belediyecilik anlamında, gerek hizmet belediyeciliği anlamında, gerek gönül belediyeciliği anlamında bölgemizin bugüne kadar olan açığını, zararını bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Gürpınar Belediyesi olarak birçok projeye imza attık. Hep iş, hep üretim, hep icraat yapıyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Bunu her alanda da söylüyoruz. Fakat gençlerimizi sevmek yetmiyor. Gençlerimize nasihat etmek yetmiyor. Bir şehri inşa edersiniz, fakat gençliğini ihya edemezseniz, ihya edemediğiniz gençlik, sizin o inşa ettiğiniz şehirleri başınıza yıkar. Bu şiarla birde istihdama yönelik projelerimiz var. Hayaldir dediler, seçim vaadidir dediler. Tekstil fabrikamızı kurduk. 15-20 gün içerisinde resmi açılışını yapacağız. Makinalarımız geldi ve kuruluyor. Eleman alımlarıyla ilgili mülakatlar başladı. Bin 300 civarında genç kardeşimiz müracaat etmiş. Biz kimsenin ismini vermiyoruz. 'Hayrullah Tanış akrabalarını alıyor' diyorlar. Gürpınar hepsi benim akrabamdır. Ben akrabalarımı alıyorum, böyle bilsinler. Fakat mülakatlar çerçevesinde alımlar gerçekleştiriliyor. Nihayetinde bu özel bir sektördür. Özel sektör olması hasebiyle, işe yarayacak, işi yapabilecek, kalifiye elemanlar alınacak. Burada da biz insanlarımızı da, müteşebbis firmayı da serbest bıraktık. Bütün müracaatları oraya yönlendiriyoruz. 2 şartımız var. Birincisi Gürpınarlı olacak, ikincisi ise Gürpınar'da ikamet ediyor olacak. Bu bir milliyetçilik değildir. Her ilçe kendi içerisinde bunu başarabilsin ve istihdamı sağlayabilsin. Biz toplum olarak işsizlikten kaybediyoruz. Evine ekmek götürecek olan bir insan, yanlışa bulaşmasın. İşi olan genç yanlışa bulaşmaz. İnşallah bunları tedarik ediyoruz ve bu üretim tesislerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

"İLÇEDE BİR TEKSTİL FABRİKASI DAHA KURULUYOR"

Gürpınar'da bir fabrika daha kurulacağını ifade eden Başkan Tanış, "Yine bizim çağrımızla Gürpınarlı bir işadamımız, kendi imkânları ile burada bir tekstil fabrikası kuruyor. Onun da inşallah imar sorunlarını çözdükten sonra, temelini atacağız. Belediye olarak ikinci tekstil fabrikasını kurmak için de DAKA ile gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. İlçede işsiz kimseyi bırakmayacağız. Toplumu biraz daha üretebilen, ayakları üzerinde durabilen bir hale getirmeye çalışacağız" dedi.

Konuşmasında Hoşab Projesi'ne de vurgu yapan Tanış, "Hoşab Projesi'nin de temelleri kazılıyor. Temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu iştirak edebilir. İnşaatı devam eden 250 kişilik spor salonumuz var, gençlik merkezimiz var. Fabrikamızın açılışı, yine prestij cadde çalışmaları… Yaklaşık 2.5 kilometre bir prestij cadde ve Gürpınar'ın çehresini değiştirecek. Caddemiz ilçenin içerisinden başlıyor, hastane ve okullar bölgesine kadar gidiyor. 5 milyon değerinde bir proje. Bunların açılışına Hoşab ile birlikte, Sayın bakanımızla yapacağız. Hoşab Projesi'nde de yine bize seçim vaadi dediler. Ama biz azimle, bütün sorunları ortadan kaldırmak için uğraştık, bertaraf ettik. Bu anlamda halen izinlerle uğraşıyoruz. Her bir kurum kendi başına çalışıyor. Bunları da çözme noktasına getirdik. İnşallah birinci etabın temel çalışmaları başladı, ikinci etabın ihalesi bu hafta çıkıyor. Üçüncü etap için ise son bir iznimiz kaldı, alır almaz parası hazır oraya da başlayacağız. İnşallah bu yıl içerisinde %80'nini insanlarımızın kullanımına açmaya çalışıyoruz. Toplamını bitirdiğimiz zaman yaklaşık olarak 80 civarında iş yeri ve bir o kadarda 1+1 dairelerdir. Çünkü burada gördüğümüz önemli bir sorun var" dedi.

"İLÇEDE 1+1 EVLER YAPIYORUZ"

İlçede öğretmenlerin kalabileceği yeni yaşam alanları inşa edileceğini anlatan Tanış, "Öğretmenlerimiz Hoşab'ın köylerinden Van'a gidip, geliyorlar. Yaz aylarında sıkıntı olmuyor ama kış şartlarında çok ciddi zahmetler çekiyorlar. Orada yapacağımız 1+1 daireler, en azından yüzlerce öğretmenimizin orada kalmasını sağlayacak ve şehir gelecek. Hem turizm boyutu, hem ticari boyutu, hem kültür boyutu tamamen gelişecek. Orada 400-500 yıllık Osmanlı'dan bize kalan bir kültür var. Orada 500 yıllık bir hanımız var. Ne yazık ki o han insanlarımız tarafından ahır olarak kullanılıyor. Kültür Bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. Orayı da inşallah turizme kazandıracağız. Kapalı çarşı gibi bir projemiz var. Onu da yapıp insanlarımızın hizmetine sunacağız. Tabi engellerle karşılaşıyoruz. Biz engelleri yıkmak için geldik ve bir bir yıkıp geçiyoruz. Bunları da yaparken, insanlarımıza zarar vermeden yapıyoruz. 18. Madde uyguluyoruz. 18. Madde de kimseye zarar vermemenin hesabını yapıyoruz. İnşallah bunu da başarıyoruz. Hoşab değişti zaman, Van'ın Doğu'ya açılan kapısı olacak. Sadece Hoşab Gürpınar anlamıyla değil, bir İran boyutuyla bakmak lazım, bir Hakkari boyutuyla bakmak gerekiyor. Burada da mesajımız şudur; AK belediyeciliği geldiği zaman, demek ki bir şeyler değişebiliyor. Bu mesajı bir her yere vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gürpark Millet Bahçesi'nden de söz eden Başkan Hayrullah Tanış, "Gürpark Millet Bahçemiz 110 bin metrekare alan üzerine kurulmuş, ilin en büyük millet bahçesi pozisyonundadır. Burası atıl bir yerdi. Devlet Su İşleri'nin çöplük haline getirdiği bir durumdaydı. Şunda çocukların koşup, oynadığı, eğlendiği, cıvıl cıvıl bir yer haline geldi. Buradaki en büyük özelliklerden biri, Norduz Sofrası'nın olmasıdır. Normalleşme ile birlikte, Norduz Sorfamız da açıldı. Burada at çiftliğimiz var. Spor tesisleri var. Oyun grupları var. 'Survivor' benzeri, 'Gürvivor'umuz var. Kendine güvenen, adrenalin isteyenleri bekliyoruz. Buna benzer etkinlikleri arttırmaya çalışıyoruz. Üst tarafında yaklaşık olarak 30 bin metrekarelik alanı ise yeşil alana çeviriyoruz. Okçuluk alanının da denemelerini yaptık. Onları da bitirdiğimizde halkımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Tanış, söz konusu etkinlikte sık sık gençlerle bir araya gelerek, fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi.

Başkan Tanış, basın mensuplarına da ayrı ayrı röportajlar verdi.