Hoşab projesinde çalışmalar sürüyor

Gürpınar Belediyesi tarafından, Hoşab Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği "Ayağa Kalk Hoşab" projesinde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

GÜRPINAR 25.06.2021 11:01:16 0
Hoşab projesinde çalışmalar sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın uzun emek ve çabaları sonucu ortaya çıkan ve Gürpınar'ın imajını değiştirecek projede çalışmalar sürüyor.

Her yönüyle ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi "Ayağa Kalk Hoşab" projesiyle ilçeyi yeni imajına kavuşturacak.

Projesi kapsamında ilk etapta 27 dükkân, 18 lojman, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesi yapılacak. Proje alanında incelemelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör ve belediye meclis üyeleriyle birlikte proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Tanış teknik ekipten son durumla ilgili bilgi aldı.

Gürpınar Belediyesi'nin Hoşab Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği "Ayağa Kalk Hoşab" projesi Gürpınar'ı yeni ihtişamına büründürecek.

Hoşab'ın Van'ın açılan kapısı olacağını vurgulayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, projenin tamamlanmasıyla Hoşap'ın iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.

Projenin birinci etap çalışmaları kapsamında, 35 bin metrekarelik alanda kalenin tarihi dokusuna uygun rekreasyon ve peyzaj çalışması yürütülecek. Hoşab Kalesi etrafındaki yollar da uygun mimariyle yeniden tasarlanacak. 30 milyon liralık bütçeyle eski görkemine kavuşturulacak olan Hoşab Kalesi'nin daha fazla turiste ev sahipliği yapması sağlanacak.

Hoşab projesinde çalışmalar sürüyor

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş