Gürpınarlı kadınların el emeği ürünleri sergilendi

Gürpınar Aile Destek Merkezi’nce kadınlar tarafından hazırlanan 500 el emeği ürün, yılsonu sergisinde ziyarete açıldı.

GÜRPINAR 26.04.2019 11:04:30 0
Gürpınarlı kadınların el emeği ürünleri sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlçede yaşayan kadınlar tarafından hazırlanan sergide, filografi, sedef kakma, keçe iğneleme, mozaik, şiş örücülüğü alanlarında üretilen eserler sergilendi.

   Şiş örücülüğünden yapılan yöreye özgü Norduz Koyunlarına ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

   Sergi açılışında konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Aile Destek Merkezi’nin kadınların sosyalleşmesine ve sanatsal yönünün ön plana çıkmasına önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

   Kadınların üretime katkı sunmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Tanış, "Kadınlar her yerde bir emekle anılır. Çünkü hayatımızın her alanında onların emeği vardır. Burada görülen eserler de verilen emeğin en güzel kanıtıdır. Çok güzel işlere imza atmışlar. İmkân verildiğinde kadınlarımızın ne kadar güzel işler ortaya çıkaracaklarını buradaki sergide görmüş olduk.” dedi.

   Sergiye Kaymakam Osman Doğramacı, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç, İlçe Emniyet Amiri Soner Kırtıl, Gürpınar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nizamettin Güngör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Havva Payzin ve ilçede yaşayan vatandaşlar katıldı.