Gürpınar’daki sokak hayvanlarına belediye sahip çıkıyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek bırakılıyor.

GÜRPINAR 24.12.2021 19:45:44 0
Gürpınar’daki sokak hayvanlarına belediye sahip çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Gürpınar Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üstyapı ile sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, kış mevsiminin oldukça sert geçtiği ilçede sokak köpekleri ve kuşların soğuktan etkilenmemesi için faaliyetlerde bulundu.

Büyük bölümü ilçe merkezi ve parklardaki elektrik direkleri ile ağaçlara monte edilen kuş yuvalarına buğday bırakan belediye ekipleri daha sonra sokak köpekleri, kaz ve ördekler için mama dağıtımını gerçekleştirdi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kış ayları boyunca sokak hayvanları için düzenli yem ve mama dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kuş yuvalarına bırakılan yemler sayesinde serçe, kumru ve güvercinler başta olmak üzere birçok kuş türünün beslendiğini belirten Başkan Tanış, "Sokak hayvanlarımızı soğuk ve karlı kış günlerinde ihtiyaçlarını bir nebze karşılamak ve hayatlarını idame etmelerini sağlamak amacıyla düzenli aralıklarla mama ve yem dağıtımı yapıyoruz. Sakat, hasta ve saldırgan olan köpeklerimizi barınaklara nakillerini sağlıyoruz. Vatandaşlarımızdan talebimiz evlerinin önüne bir kap su ve mama bırakmalarıdır" dedi.