GÜRPINAR'DA GAZETECİLERİN HABER YARIŞI

Gürpınar'da Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın öncülüğünde faaliyete başlayan tekstil fabrikasında çalışan gençleri gören gazeteciler, röportaj yapma yarışına girdi.

GÜRPINAR 1.07.2021 15:00:03 0
GÜRPINAR'DA GAZETECİLERİN HABER YARIŞI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye olarak yaptıkları hizmet ve yatırımların yanısıra projeleri hakkında bilgi veren Tanış, yeni faaliyete başlayan tekstil fabrikasında basın mensupları ile birlikte incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın öncülüğünde kısa bir süre önce ilçede faaliyete giren tekstil fabrikasında 210 kişi işbaşı yaptı. Fabrikada 1 yılın sonunda 1000 kişiye ulaşacak olan istihdam bilgisi, gazeteciler tarafından mutluluk ve takdirle karşılandı.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve Modex Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vadullah Çiçek ile birlikte üretim bantlarını gezen gazetecilerin şaşkınlıkları yüzlerine yansıdı. Belediye Başkanı ve firma yetkilisi ile röportaj yapmak, yatırım, üretim ve çalışanlarla ilgili bilgi almak için harekete geçen gazeteciler, röportaj sırası bekledi.

Sanayi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'nden 6 Bölge Yatırım Teşviği de alan Modex Tekstil Fabrikası, personeli İş Kur projesi üzerinden işe başlattı.

Devlet, yerel yönetim, özel sektör ve halk desteği ile faaliyete başlayan tekstil fabrikası, Gürpınar'a başka yatırımların gelmesine de öncülük edecek.

Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen faaliyet ve yatırım bilgilendirme programı sonunda vedalaşan gazeteciler, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ı güzel ve örnek bir yatırıma öncülük ettiği, seçim döneminde gençlere verdiği istihdam sözünü tuttuğu için tebrik etti.

Van Gölü TV/Yunus Yılmaz