Gürpınar Belediyesi’nden açık havada kahvaltı etkinliği…

Gürpınar Belediyesi tarafından Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla, Gürpark Millet Bahçesi’nde kahvaltı etkinliği düzenlendi. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

GÜRPINAR 5.06.2021 13:06:26 0
Gürpınar Belediyesi’nden açık havada kahvaltı etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Salgın döneminde gençlere evde kalmaları karşılığında açık havada kahvaltı sözü veren Başkan Tanış, Gürpark Millet Bahçesinde düzenlenen organizasyonla gençlerle bir araya geldi. Çok sayıda gencin katılım sağladığı etkinlikte aileler de yer aldı. Yerel ve yaygın basın mensuplarının da katıldığı kahvaltı etkinliği piknik havasında geçti.
Etkinlikte konuşan Gürpınar İlçe Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Dünya Kahvaltı Günü' nü geleneksel hale getireceklerini söyledi. Tanış:"Biz Gürpınar Belediyesi olarak çağrıda bulunduk, 'gençler siz evde kalın, sabredin, zamanı geldiğinde beraber kahvaltı yapacağız.' Etkinliğimiz güzel oldu, biraz sınırlı sayıda tutmak zorunda kaldık. Yine de 300 - 400 arkadaşımızın katılımı oldu. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Her yıl yapacağız. Birçok alanda belediye olarak faaliyetlerimiz oldu. Birçok projelere imza attık. Bir de istihdama yönelik projelerimiz var"dedi.

'DÜNYA'DA VAN, VAN'DA NORDUZ KAHVALTISI'

Düzenlenen etkinlikle alakalı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, şu ifadeleri kullandı: "Dünya Kahvaltı Günü, pazar günü fakat yasaklardan dolayı biz bugüne aldık. Dünyada Van kahvaltısı, Van’da Norduz kahvaltısı diyoruz. Denemeyenler varsa buyursunlar misafirimiz olsunlar. Biz Gürpınar Belediyesi olarak çağrıda bulunduk, 'gençler siz evde kalın, sabredin, zamanı geldiğinde beraber kahvaltı yapacağız.' Ve bunu da gerçekleştirdik. Bir çok çalışmamız ve projemiz de söz konusu. İstihdama yönelik de çalışmalarımız var. 10-15 gün içerisinde yine tekstil fabrikamızın açılışı olacak. Şu an makinalar geldi kuruluyor. Eleman alımlarıyla ilgili mülakatlar başladı. 1300 müracaat var. Mülakatlar çerçevesinde alacağız, nihayetinde bu bir özel sektördür. Hayrullah Tanış akrabalarını alıyor diyorlar, hepsi akrabamdır öyle bilsinler. İki şartımız var, Gürpınarlı olacak, Gürpınar’da ikamet ediyor olacak. Bu şekilde istihdama yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bir iş insanımız da burada kendi imkanlarıyla bir fabrika yapıyor. İmar sorununu çözdükten sonra temelini atacağız. O da tekstil. DAKA ile görüşüyoruz, ikinci tekstil fabrikamızı da yapacağız. Kimseyi işsiz bırakmayacağız."

HOŞAP PROJESİ

Yapımına başlanan Hoşap projesi ve yapımı devam eden farklı projeler hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Tanış: "Hoşap projesinin de temelleri kazılıyor. Bu yıl yüzde 80’ini insanlarımızın kullanımına açmak istiyoruz. Yapacağımız 1+1’ler yüzlerce öğretmenimizin orada kalmasını sağlayacak. Hem turizm, hem ticari, hem kültür boyutu var. Orada 500 yıllık bir han var, ne yazık ki vatandaşlarımız tarafından ahır olarak kullanılıyor. Bunu da turizme kazandıracağız. Kapalı çarşı gibi bir projemiz var. Tabi engellerle karşılaşıyoruz, ama biz engelleri yıkmak için geldik. Hoşap değiştiği zaman Van’ın doğuya açılan kapısıdır. İnşaatı devam eden 250 kişilik spor salonumuz var. Yine 2,5 kilometrelik prestij caddemiz var, Gürpınar’ın çehresini değiştirecek. 5 milyon değerinde bir proje. Bu arada Norduz Soframız açıldı, bunu da söyleyeyim, bizi arayanlar oluyor. At çiftliğimiz var, çocuk oyun gruplarımız var, spor tesislerimiz var orada. Survivor benzeri Gürvivor var. Adrenalin isteyenler batıya gitmesin bize gelsin. Buna benzer etkinlikleri artırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Haber: M. Selim KURT

Prestij Haber Merkezi