Gürpınar Belediyesi hizmetleriyle ulusal televizyon kanallarında

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Van'ın Gürpınar ilçesinde oğlunun doğum gününü kutlamak isteyen annenin talebine kayıtsız kalmayan Gürpınar Belediyesi ekipleri, 12 yaşındaki Furkan Paray'a sürpriz yaparak ailenin

GÜRPINAR 10.04.2020 12:57:06 0
Gürpınar Belediyesi hizmetleriyle ulusal televizyon kanallarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dul maaşıyla çocuklarını okutmaya çalışan ve yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında kronik rahatsızlığı nedeniyle evden çıkması kısıtlanan anne, 12 yaşındaki oğlu Furkan'ın ilk kez doğum gününü kutlamak için Gürpınar Belediyesi’nden yardım istedi. Furkan için seferber olan Gürpınar Belediyesi’nin çabası ulusal televizyon kanalarında gündem oldu.

NE OLMUŞTU…

Maddi imkânları kısıtlı olan annenin talebi üzerine Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatı ile harekete geçen Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibi, üzerinde "İyi ki doğdun Furkan" yazılı pasta yaptırdı. Kitap setleri, oyuncak ve kıyafetlerden oluşan hediye paketleri hazırlayan ekip, 65 kilometrelik yolu kat ederek Furkan için doğum günü sürprizi yaptı. Kardeşlerinin "İyi ki doğdun" dilekleri eşliğinde pastadaki mumları üfleyen Furkan, duygusal anlar yaşadı. Mutluluğu yüzüne yansıyan Furkan, kendisi için hazırlanan pastayı kesip kardeşlerine ikram etti. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da cep telefonundan görüntülü arayarak Furkan'ın doğum gününü kutladı, mutluluğuna ortak oldu.

"FURKAN'IN SEVİNCİNE ORTAK OLDUK"

Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Havva Payzin, yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 yaşının altındakiler ile 65 y üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların dışarıya çıkmalarının yasaklandığını anımsattı. Gerekli önlemleri alarak Furkan'a doğum gününde sürpriz yapmak istediklerini belirten Payzin, "Bugün Furkan'ın doğum günüydü, bu nedenle aileyi ziyaret ettik. Onun için pasta hazırladık, kitap seti, oyuncak ve kıyafet paketleri yaptık. Ekip arkadaşlarımızla gerekli tedbirlerimizi de alarak aileyle bir araya geldik. Furkan'ın heyecanına, sevincine ortak olduk. Uzun ve sağlıklı bir ömür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"HAYATIMDA HİÇ BU KADAR MUTLU OLMAMIŞTIM"

Anne Paray ise "Çocuklarımı düşündükleri için çok mutlu oldum. Hayatlarında ilk kez çocuklarımdan biri doğum gününü kutladı. Çok sevinçliyiz. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve ekibine çok teşekkür ederim." dedi.

Güpınar Belediyesi'nden Doğum Günü Sürprizi Doğum günü sürprizine çok şaşırdığını dile getiren minik Furkan da bu güne kadar hiç doğum gününü kutlamadığını söyledi. Furkan Paray, "Bugün ilk kez doğum günüm kutlandı. Hem ben hem de kardeşlerim çok mutlu olduk. Belediye Başkanımız da telefonla doğum günümü kutladı. İnşallah herkese böyle güzel bir gün nasip olur. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım." diye konuştu.