Gürpınar Belediye Başkanı Tanış: Kudüs Allah’ın Bizlere Mübarek Kıldığı Bir Beldedir

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İsrail'in masum Filistinli Müslümanlara uyguladığı saldırı ve zulme karşı radyoculara canlı yayında açıklamalarda bulundu.

GÜRPINAR 18.05.2021 19:45:18 0
Gürpınar Belediye Başkanı Tanış: Kudüs Allah’ın Bizlere Mübarek Kıldığı Bir Beldedir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkan Tanış katıldığı canlı yayın programında Kudüs ile ilgili birçok konuya değinerek, Gürpınar Belediyesi olarak her zaman Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

KUDÜS ALLAH’IN BİZLERE MÜBAREK KILDIĞI BİR BELDEDİR

Başkan Tanış, "Bugün konumları ve kadim tarihleri ile öne çıkan bazı şehirler vardır. Bu şehirler tarihte önemli hadiselere şahitlik etmiştir. İnsanlığın yol gösterici önderleri bu şehirlerde yetişmiş ve kitleleri hak ve adalete bu mekânlarda davet etmişlerdir. Onların mesajlarına inanan ve uyanlar bu şehirleri barış yurdu haline getirmişlerdir. Kudüs tam da böyle bir şehir. Kudüs, Müslümanlar için sadece bir toprak parçası değildir. Bizzat Yüce Allah'ın mübarek kıldığı bir beldedir. Peygamberlerden bir miras, Hazreti Ömer'den, Selahaddin-i Eyyubi'den bir emanettir. 400 yıl Osmanlı himayesinde kalan Kudüs, bu döneme ait yüzlerce tarihi eseri içinde barındıran bir İslam şehridir. Bu eserlerin birçoğu camii ve mescitlerden oluşmakta ve Kudüs’ün İslami kimliğini yansıtmaktadır.

BU ZULME ÇANAK TUTANLAR İNSALIK SUÇU İŞLEMİŞTİR

Başkan Tanış açıklamasının devamında, “İşte bu kutsal ve mübarek beldemiz; Gücü sadece masum sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri ile karşı karşıyadır. Kudüs’te Müslümanların asırlardır yaşadıkları toprakları gasp etme girişimi ve Filistin Halkının zorla evlerinden çıkarılması, tehcire zorlaması bir insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Terör devle İsrail bu tutumuyla bu coğrafyada barış ve huzurun önündeki en büyük engeldir. Müslümanların kutsal mabedi Mescid-i Aksa’da hem Ramazan Bayramı arifesinde çoluk çocuk demeden insanlık suçu işleyen İsrail terörü, 145 Filistinliyi şehit etti. Dünyanın gözü önünde saldırıları gerçekleştiren İsrail terörüne çanak tutan batı medyası da en az bunlar kadar suçludur. Bu zalimliğe alkış tutan batı medyasının tutumu insanlık için utanç vericidir.” İfadelerini kullandı.

KUDÜS İÇİN KALICI ADIMLAR ATILMALIDIR

 Başkan Tanış yapılan canlı yayın programında yaptığı açıklamanın devamında, “Bugün Müslümanlar olarak hep beraber ciddi ve köklü bir muhasebe yapmak zorundayız. Ümmeti zayıflatan ve dağınık gösteren faktörleri kapsamlı olarak düşünmek zorundayız. Bugün art slogan atmak, ağıt yakmakla yetinemeyiz. Çözüme dair müşahhas, kalıcı ve gerçekçi adımlar atmak zorundayız. İsrail terörünün 10 Mayıs'ta kutsal mabede baskını sırasında Mescid-i Aksa'nın hoparlörlerinden İslam dünyasına "Nerede onurunuz? Nerede Selahaddinler?" diye seslenmesi bizleri fazlasıyla duygulandırdı. 2 milyara yakın İslam ümmeti bir ve beraber olduğunda çözemeyece hiçbir sorun, ortadan kaldıramayacağı hiçbir zulüm yoktur.” Dedi.

TEK BAŞIMIZADA KALSAK BU ZÜLÜM İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Tanış yaptığı açıklamada son olarak şunları ifade etti: “İsrail’in zulmüne destek veren ve Kudüs’ü sözde İsrail’in başkenti olarak tanıya ABD başta olmak üzere tüm dünya bu saldırılar karşısında üç maymunu oynuyor. Biz tek başımıza da kalsak bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu zulüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Son olaylardan bu yana 20’ye yakın devlet adamı ile görüşmüş, uluslararası kamuoyun dikkatini bu siyonist zulm karşı dikkat çektirmiştir. Kudüs, yeniden selam şehri, huzurun ve sekinetin merkezi oluncaya kadar mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bu vesileyle bir kez daha işgalci terör devleti İsrail’i şiddetle kınıyorum. Allah’ın, meleklerin ve tüm insanlığın laneti zalimle üzerine olsun. Her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."