Gürpınar Belediye Başkanı Tanış deprem bölgesinde

VAN’IN GÜRPINAR BELEDİYE BAŞKANI HAYRULLAH TANIŞ, MEYDANA GELEN 5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDE 51 EVİN HASAR GÖRDÜĞÜ ELAÇMAZ MAHALLESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

GÜRPINAR 26.06.2020 11:32:18 0
Gürpınar Belediye Başkanı Tanış deprem bölgesinde
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde 51 evin hasar gördüğü Elaçmaz Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 13.03’te Van’ın Saray ilçesind 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedilmişti. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremin hemen ardından Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl AFAD Müdürü Osman Uçar ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü A Kemal Atlı da depremin etkili olduğu mahallelerde incelemede bulundu. Meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde büyük hasar a Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz Mahallesi’nde ise 51 ev hasar gördü.

Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da, depremin hemen ardından Van’a döndü. Şehre gelir gelmez deprem bölgesine geçen Başkan Tanış, depremzedel ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Başkan Tanış, büyük çoğunluğunda kısmi hasar oluşanan Elaçmaz Mahallesi başta olmak üzere diğer mahallelerde yaraların sarılması için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi. Van’a iner inmez bölgeye geldiğini belirten Tanış, “Devletimizin her birimi buradadır. Şu an yaklaşık 150 çadır tedarik edilerek buraya gönderiliyor.

Yemek dağıtım araçları bölgeye geliyor. Bizim için sevindirici olan can kaybının yaşanmamasıdır. Çünkü bu tür depremle sürekli yaşıyoruz. 6 ay önce Başkale’de aynı örneğini yaşayarak 10 canımızı kaybettik. Bu metruk yapılardan artık hiçbir vatandaşımızı burnunun kanamasına tahammül edemeyiz. Bununla ilgili 2 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Bura evi olmayan vatandaşlarımız için ‘tarım-köy’ projesini gerçekleştiriyoruz. Devletimiz, vatandaşlarımızın geri dönüşleri için TOKİ marifetiyle ev yapılacak. Bu olay da bize gösteriyor ki tüm vatandaşlarımızı için bir dönüşüm içerisine almamız gerekiyor. Bakanımız projeye çok sıcak baktı. Bunları da bu kapsama alıp eski evleri temizleyip sağlıklı evler yapacağız inşallah. Yapısına, mimarisine baktığımız zaman lalettayin yapılmış evler.

Bu da insanımızın felaketi olacak. Burası deprem bölgesi, fay hatlarının yoğun olarak geçtiğ bölgelerdir. Vatandaşlarımız endişe etmesinler. Devletimizin tüm birimleriyle vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.