Başkan Tanış, gençlik meclisi üyeleriyle buluştu

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Belediye gençlik meclisi üyeleriyle toplantıda buluştu.

GÜRPINAR 27.11.2021 10:30:21 0
Başkan Tanış, gençlik meclisi üyeleriyle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce çalışmalarına iki yıl önce Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatlarıyla başlanan mecliste, gençler talep, öneri ve projelerini bildirerek karar alma sürecine aktif katılım sağlıyor.

Kıl çadırında düzenlenen toplantıya Sevindik, Topsakal ve Uzungedik Mahalleleri Gençlik Meclisi temsilcileri ve yönetimleri katıldı.

Toplantıda gençlere hitap eden Başkan Tanış, gençlerin öneri ve projelerine her zaman önem verdiğini belirtti.

Bu anlamda da göreve geldiği ilk günden itibaren Gençlik Meclisi kurulması talimatını verdiğini belirten Başkan Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak gençleri ve gençlerin fikirlerini çok önemsiyoruz ve yolun gençlerle yürünmesi gerektiğini biliyoruz. Bilmenizi isteriz ki gençlerimizin kahve köşelerinde takılmalarına gönlümüz razı değil. Bu anlamda da Gürpınar Belediyesi olarak gençlerimize sahip çıkmak amacıyla 260 kişinin istihdam edildiği fabrikamızı hayata geçirdik. İkinci bir fabrikayı da iş adamlarımızın destekleriyle ilçemize kazandırmayı planlıyoruz. Hizmetlerimizi ilçemize kazandırırken de yeni nesilden alınacak fikirlerin büyük önem taşıdığını biliyoruz. Çünkü gençler her konuda çok farklı bakış açıları geliştirebiliyor, farklı çözüm önerileri sunuyor. Gençlerin, Gençlik Meclisi aracılığıyla yaşadığı şehrin gelişimine katkı sağladığını görmek, projeler üretmek ve yerel yönetimlerde söz sahibi olduğunu bilmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Gençlerimizle burada daha güzel bir Gürpınar’ın inşası için fikir alışverişinde bulunarak geleceğin Gürpınar’ını inşa ediyoruz” dedi.

Program saz ve kaval eşliğinde dengbejlerin türküleri seslendirmesiyle devam etti.

Gençlik Meclisi toplantıları her hafta 3 mahallenin katılımıyla devam edecek.

Katılanlara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programa Belediye Meclis Üyeleri Tahir Dural ve Suat Dinçer eşlik etti.