Zam geldi! Yurt fiyatları yüzde 30 arttı

Fiyatlar yüzde 30 civarında arttı. Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. yurf fiyatlarındaki artış sonrası en düşük ücret 7 bin lira oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Mart 2020’den itibaren yüz yüze eğitime ara verilmesi, en çok ya

GÜNDEM 17.06.2021 12:52:43 0
Zam geldi! Yurt fiyatları yüzde 30 arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Foto - Devlet yurtlarını tercih edecek olanların başvurusu için henüz erken. Ancak özel yurtta kalmak isteyenler harekete geçti. Yurtlarfiyatlar. com Kurucusu Tuğrul Arslan, “13 Eylül’de üniversitelerin yüz yüze eğitime geçeceği açıklandıktan sonra geçen yıl üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt aramaya başladı. Bu öğrencilere ağustosta üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler eklendiğinde özel yurtlar hızlı bir şekilde dolacaktır. Ayrıca 15 Ağustos’a kadar yüzde 10 erken kayıt indirimi uygulanıyor” dedi.

Devlet yurtlarını tercih edecek olanların başvurusu için henüz erken. Ancak özel yurtta kalmak isteyenler harekete geçti. Yurtlarfiyatlar. com Kurucusu Tuğrul Arslan, “13 Eylül’de üniversitelerin yüz yüze eğitime geçeceği açıklandıktan sonra geçen yıl üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt aramaya başladı. Bu öğrencilere ağustosta üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler eklendiğinde özel yurtlar hızlı bir şekilde dolacaktır. Ayrıca 15 Ağustos’a kadar yüzde 10 erken kayıt indirimi uygulanıyor” dedi.


Foto - Geçen yıl uzaktan eğitim nedeniyle yurtların kapasitelerinin yalnızca yüzde 10’unu doldurabildiklerini anlatan Arslan, şunları söyledi: “Bu yıl fiyatlarında yüzde 10 civarında artış yapan yurtlar olmakla beraber ortalama yüzde 20-30 civarında bir artış yapıldı. Tek kişilik odalar pandemi sebebiyle daha fazla rağbet gördüğü için fiyatları yüzde 25-30 oranında artış gösterdi. 2 kişilik oda fiyatları yüzde 20-25 yükselirken, 3 kişi ve üzeri oda fiyatları yüzde 15-20 oranında arttı.” Yurt ücretlerinin oda sayısına, öğrenci yoğunluğuna, kampüse yakınlığına, verilen hizmetin niteliğine ve niceliğine göre değiştiğini ifade eden Arslan, şu bilgileri verdi: “Özel yurtlar ve vakıf yurtları arasında aylık ortalama 650 TL gibi bir fiyat farkı olduğu görülüyor. Yurtlarda kahvaltı ücretleri genel olarak yurt ücretlerine dahil edilmekle birlikte kahvaltı ücretini haricen hesaplayan yurtlarda 12 ile 30 lira arasında ücretlendiriliyor.”

Geçen yıl uzaktan eğitim nedeniyle yurtların kapasitelerinin yalnızca yüzde 10’unu doldurabildiklerini anlatan Arslan, şunları söyledi: “Bu yıl fiyatlarında yüzde 10 civarında artış yapan yurtlar olmakla beraber ortalama yüzde 20-30 civarında bir artış yapıldı. Tek kişilik odalar pandemi sebebiyle daha fazla rağbet gördüğü için fiyatları yüzde 25-30 oranında artış gösterdi. 2 kişilik oda fiyatları yüzde 20-25 yükselirken, 3 kişi ve üzeri oda fiyatları yüzde 15-20 oranında arttı.” Yurt ücretlerinin oda sayısına, öğrenci yoğunluğuna, kampüse yakınlığına, verilen hizmetin niteliğine ve niceliğine göre değiştiğini ifade eden Arslan, şu bilgileri verdi: “Özel yurtlar ve vakıf yurtları arasında aylık ortalama 650 TL gibi bir fiyat farkı olduğu görülüyor. Yurtlarda kahvaltı ücretleri genel olarak yurt ücretlerine dahil edilmekle birlikte kahvaltı ücretini haricen hesaplayan yurtlarda 12 ile 30 lira arasında ücretlendiriliyor.”

Foto - Yurtta kalmayı tercih edecek öğrenciler ilk etapta Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) seçeneklerine yöneliyor. Ancak devlet yurtlarına başvuru süreci henüz başlamadı. Yurt başvuruları yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra ‘yurtkur.gsb.gov.tr’ sitesi üzerinden duyuruluyor. Duyuru yapıldıktan sonra başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Devlet yurtlarında aylık ücret 2020-2021 dönemi için 230 liraydı. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 250 lira ile 390 lira arasında değişiyordu. KKTC’de bulunan yurtların aylık ücreti ise 500 liraydı. Her yıl 1.5 milyon öğrenciye detaylı yurt arama altyapısı ile ücretsiz oda rezervasyonu sağlayan yurtlarfiyatlar.com verilerine göre 2021 yılı için tek kişilik oda başvurularında geçmiş yıllara oranla yüzde 55 artış olduğunu söyleyen Arslan, “Tek kişilik odalara ciddi bir rağbet olan bu süreçte, öğrenci yurtları talebi dengelemek için çok kişilik odalarını tek kişilik olarak düzenledi ve tek kişilik oda fiyatlarında nispeten daha yüksek oranda artış yaptı” diye konuştu. (Posta)

Yurtta kalmayı tercih edecek öğrenciler ilk etapta Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) seçeneklerine yöneliyor. Ancak devlet yurtlarına başvuru süreci henüz başlamadı. Yurt başvuruları yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra ‘yurtkur.gsb.gov.tr’ sitesi üzerinden duyuruluyor. Duyuru yapıldıktan sonra başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Devlet yurtlarında aylık ücret 2020-2021 dönemi için 230 liraydı. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 250 lira ile 390 lira arasında değişiyordu. KKTC’de bulunan yurtların aylık ücreti ise 500 liraydı. Her yıl 1.5 milyon öğrenciye detaylı yurt arama altyapısı ile ücretsiz oda rezervasyonu sağlayan yurtlarfiyatlar.com verilerine göre 2021 yılı için tek kişilik oda başvurularında geçmiş yıllara oranla yüzde 55 artış olduğunu söyleyen Arslan, “Tek kişilik odalara ciddi bir rağbet olan bu süreçte, öğrenci yurtları talebi dengelemek için çok kişilik odalarını tek kişilik olarak düzenledi ve tek kişilik oda fiyatlarında nispeten daha yüksek oranda artış yaptı” diye konuştu. (Posta)