O BİR ATOM KARINCA…

Mehmet Bilici yazdı.

GÜNDEM 10.04.2021 19:53:19 0
O BİR ATOM KARINCA…
Tarih: 01.01.0001 00:00

O BİR ATOM KARINCA…

  Günlük yaşantımızda meziyetinden,  çalışkanlığından, bitik tükenmek bilmeyen enerjisinden ötürü bir takım insanlara ATOM KARINCA dendiğini bir çok insan bilir. Bu Atom Karınca söylemi nerden gelir peki? Belli bir yaşın üzerindekiler o nun çizgi  filmlerini izledikleri için bilirler elbet, bilmeyenler için de şöyle açıklayalım.. Atom Karınca William Hanna ve Joseph Barbera tarafından 1965 yılında yaratılan çizgi film karakteri ve aynı adlı serinin adı. Atom Karınca şehir halinde bir karınca kolonisinde yaşamakta ve kötülerle mücadele ederken uçabilmektedir. Süper hızlı ve süper güçlüdür. Mazlum ve mağdurların yardımına koşan şefkat sahibi bir uçan karınca karakteridir

   Dünyada bu bu lakap bir çok insanla özdeşleştirilmiştir. Spor camiasında, ticarette, eğitimde, sağlıkta en son bir siyasi parti liderinde.  Ama bence bu benzetme unvan en çok UZUN ADAM’ın taşradaki yerel  yönetimlerinde  BELEDİYE BAŞKANLIĞI yaparak REİSİ temsil eden Av. İsmail SAY’ a yakıştı. Artık bizim de ismiyle münhasır gerçek bir ATOM KARINCA mız  var.

   Göreve geldiği günden itibaren bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve öz verili performansıyla çalışan başkan; sadece Edremit’ lilerin değil tüm Van halkının gölüne taht kurdu. Türkiye’nin en şirin ilçelerinden biri olan Edremit uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş varoş bir yerleşim merkeziydi. Önceki dönem göreve getirtilen başkanın yapmış olduğu güzel çalışmaları sekteye uğratmadan bayrağı daha yukarılara taşımak için ekibiyle çalışmaya başlayan SAY ; her ortamda başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

   Bunun üzerine kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmede göreve geldikleri tarihten itibaren yaptıklarının ve de yapacaklarının yazılı bir dokümanını talep ettik. Görüp duyduklarımızın dışında yaptıkları ve yapacaklarını burada sıralamak oldukça uzun olacağından madde madde yazmak istemiyorum. Ama tek kelimeyle söylemek gerekirse bizim ATOM KARINCA bu işin ehli… Almış olduğu sorumluluğun farkında ve de hakkını veriyor.

Belediye başkanları belediyenin asli görevlerini yapmakla ayrıcalıklı olmazlar. Ayrıcalıklı olup iz bırakabilmek için rutinin dışına çıkmaları gerekir. Bu nedir ? Hizmet verdiği beldedeki insanların refah seviyelerini yükseltmek için yeni projeler hazırlamak. O yerleşim yerine gelen turist diye nitelendirilen insanların beklentilerini en üst seviyede karşılamak. Memnun gönderdiği insanların her birinin gönül elçisi olasısını sağlayıp daha büyük kitleleri o şehre getirtmek. Bu sirkülasyonlarla işsizliği ve fakirliği ortadan kaldırmaktır. Yoksa suyumu, çöpümü yolumu bana bir lütuf olarak sunamaz. O zaten onun asli görevidir. İşte bizim ATOM KARINCAMIZI diğer başkanlardan ayıran en büyük özelliği bitmek tükenmek bilmeyen bu projeleridir. En son Gemi Otel Projesi beni oldukça heyecanlandırdı.

Bu kentin en önemli değerlerinden biri olan Van Denizi’ ne maalesef hep sırtımızı döndük. Buradaki en büyük suçlular kesinlikle dönemin yöneticileri olmuşlardır. Denizden daha çok istifade etmemiz ve de ettirmemiz için projeler arttırılmalıdır. Diyarbakır’daki On gözlü köprü benzeri  sedirlerle  sahil kenarına Van kahvaltı ve Van semaver çayı mekanları oluşturulmalı. İnsanlarda denizin bir nimet olduğu anlayışını oluşturamazsak onu korumalarını ve temiz tutmaları gerektiğini de anlatamayız.

    Değerli dostum , Kıymetli Başkan “Başkalarının izinden gidenler iz bırakamazlar..” Siz çok güzel bir yoldasınız, bu azimli yolda mutlak suretle meşakkatlerle karşılaşacaksınız.  Bugüne kadar yapmış olduğunuz olağan üstü çalışmalarla bu halk size ATOM KARINCA unvanını layık görmüştür. Yaptıklarınızı yapacaklarınızın teminatı olarak görüp halk olarak taş üstüne taş koyanın her daim yanında olacağımızı belirtmek isterim…  “ BRE BİSMİLLAH  ATOM KARINCA SAY “