HÜDA PAR'dan tepki: Farkına varılmalı

HÜDA PAR, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını sözde"soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.04.2021 18:23:28 0
HÜDA PAR'dan tepki: Farkına varılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını sözde"soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Sağlam, yaptığı açıklamada, batılı devletlerin, Ermeni halkının geçmişini suistimal ettiğini bildirdi.

"Soykırımı tarih boyunca gelenek haline getirmiş batılı devletlerin 'soykırım' iddiasıyla Ermeni halkının geçmişini suistimal ederek kendi çıkarlarına alet etmeleri hiç şaşırtıcı değil." diyen Sağlam, şu ifadeleri kullandı:

"Tıpkı Rusya'nın bazı Ermeni örgütleri ile iş birliği yaparak onları kendi emellerine alet ettiği gibi. 1. Dünya Harbi günlerinde Kürt, Ermeni, Türk, Arap ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklar çok ağır imtihanlara, zulümlere ve trajedilere maruz kaldı. İnsanlığın yaşadığı en ağır travmalardan biri olan 1. Dünya Harbi ve sonrasında yaşanan acıların hala insanlıktan nasibini almamış batılılar tarafından kirli emellerine alet edilmesi, ibret alınması gereken bir vakadır."

"Emperyalistlerin bu kirli emellerinin farkına varılmalı"

Sağlam, 1915 olaylarından ibret alınması ve bu acıların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İslam'ın hüküm ve otorite sahibi olduğu hiçbir tarihte zulüm ve soykırımlar yaşanmamıştır. Ne zaman ki güç ve iktidar batılıların ve diğer emperyalistlerin eline geçti, bu tür trajediler güç yetirebildikleri coğrafyalardan hiç eksik olmadı. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki ne ABD ne Fransa gibi batılı ülkeler ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır. Bugün de geçmişte yaşanan trajedileri siyasi çıkarlarına alet etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Geçmişteki bu acılardan ders çıkarılması gerektiği gibi emperyalistlerin bu kirli emellerinin farkına varılmalı ve ibret çıkarılmalıdır."