'Değerli Öğretmenim Programı' öğretmenlerle buluştu

Öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı ve bu sayede gelecek nesillere eğitim ile dokunarak ülkemizin yeteneklerinin gelişimine destek olmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, 7

GÜNDEM 8.04.2021 19:46:34 0
'Değerli Öğretmenim Programı' öğretmenlerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

55 ile ulaşan proje, 7 Nisan’da aynı anda Tekirdağ, Niğde, Afyonkarahisar, Bitlis ve Van’ın Tuşba ilçesinde görev yapan öğretmen ve idarecilerle buluştu. Söz konusu illerde, ilk iki oturumu 5 ve 6 Nisan’da gerçekleştirilen Erasmus+Ka1+Ka2 Proje Yazma eğitiminin üçüncü oturumu düzenlendi. Erasmus+Ka1+Ka2 Proje Yazma eğitiminin Tekirdağ, Niğde, Afyonkarahisar, Bitlis ile Van’daki dördüncü ve beşinci oturumunun ise 8 ve 9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile yürütülüyor
Anadolu Vakfı’nın sürdürmekte olduğu “Değerli Öğretmenim Programı” Kendini Geliştir, İşini Geliştir ve Öğrencini Geliştir olarak üç ayrı modülden oluşuyor. Kendini Geliştir modülünde; iletişim dilinin ve şeklinin yeniden tasarlanmasına destek olunuyor, olaylara dışarıdan bakma, motivasyon, dayanıklılık, esneklik, ikna etme, stres yönetimi, etkin iletişim becerilerini artırmaya yönelik yaklaşımlara yer veriliyor. İşini Geliştir modülünde; iş dünyasının öncelikleri gözetilerek değişen dünya koşullarına uyum sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesine destek olmak hedefleniyor. Problemleri çözme, farkındalık ile güçlü ilişkiler inşa ederek büyük resmi görme, yaratıcı düşünme ve sonuç odaklı olma konularına değiniliyor.
Öğrencilere koçluk yapma, kaygılarını yönetme, geri bildirim verme, kuşaklarını anlama, takım olma, sürdürebilirlik, çeşitlilik ve dahil etme gibi konuda eğitimler veriliyor. Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim aracı olan Zoom uygulaması üzerinden devam ediyor.