Başkan Kaya'dan, 104 amirale sert tepki…

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, emekli 104 amiralin gece yarısı yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kaya, "Yargı hemen görevini yapmalı, bunların mal varlığına el koymalı, maaşlarını kesmelidir" de

GÜNDEM 7.04.2021 10:17:12 0
Başkan Kaya'dan, 104 amirale sert tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, söz konusu amirallerin 'Montrö Bildirisi' başlığı altında yayımladığı açıklamaya tepki göstererek, yargının biran önce görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
 Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Kaya yaptığı açıklamada, "104 amiralin ismini duyunca acaba bunlar kimin çocukları diye düşündüm. Aklıma geldi; Fadime Şahin'den olma Ali Kalkancı'nın çocukları. Ali Kalkancı kim? Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun güvenoyu verdiği, Refah Yol hükümetini yıkan kişiler. Bu şer odakları, Sincan olaylarını başlattılar. Tankları yürüttüler. Bunların diğer babaları da aklıma geldi. Kemal Gürüz. Kemal Elenderoğlu, Kenan Evren Çevik'i düşünürken bunlar da aklıma geldi. Bunlar babalarına sadık kişilerdir. Bu ülke ne çekti ise bunlardan çekti. Çünkü; bunların babaları yazı devrimi yaptı, ezan devrimi yaptı, sarık devrimi yaptı, cübbe devrimi yaptı, Kur'an devrimi yaptı. Velhasılıkelam bunların babaları bunları dinsiz yetiştirdi. Dinsiz yetişen bir nesil terör olur, toplumun başına bela olur. Bunlar bizi unutmuş, biz Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kahramanmaraş'ın Gülsün İlçesi, karlı, buzlu dağında canını feda edip, bizlere ecdat kanıyla yoğrulan bu toprakları teslim etmişler. Sizi bu topraklarda rahat yaşatmayız, aklınızı başınıza toplayın. Başta Peygamber ocağı olan ordumuzdan özür dileyin ve bu milletten de özür dileyin. Yargı hemen görevini yapmalı, bunların mal varlığına el koymalı, maaşlarını kesmelidir. Dinine, vatanına hain olan herkes hain olur" ifadelerine yer verdi.
 Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç