Av. Leyla Yaşa 3. Uzlaştırma Ödülüne Layık Görüldü

İzmir’de 3.Uzlaştırma uygulamaları değerlendirme toplantısı ve uzlaştırma ödül töreni düzenlendi.

GÜNDEM 10.08.2021 17:28:20 0
Av. Leyla Yaşa 3. Uzlaştırma Ödülüne Layık Görüldü
Tarih: 01.01.0001 00:00

İzmir’de 3.Uzlaştırma uygulamaları değerlendirme toplantısı ve uzlaştırma ödül töreni düzenlendi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de katıldığı törende Avukat Leyla Yaşa en başarılı 10 uzlaştırmacı arasına girerek ödüle layık görüldü. 

2020 verilerine göre taraflara tevdi edilen uzlaştırma dosya sayısına 27 bin 376 uzlaştırmacı içinden düzenlenen ödül töreninde Avukat Leyla Yaşa, dosyada gösterdiği performans süreci ve mevzuata uygun bir şekilde çalışmalar yürüttüğü için en başarılı 10 uzlaştırmacı arasına girdi ve ödüle layık görüldü. 

UZLAŞTIRMA UYGULAMASI NEDİR?
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi kanunuyla uzlaştırma uygulamaları ceza Adalet sistemi içerisinde yer almaya başlamıştır. Uzlaştırma uygulaması, zarar vermekten çok onarıcı, eğitici, affedici,  sorumluluk yükleyici, toplumsal kalıtımı ve müzakereyi teşvik edici bir süreç olan adaletin en önemli uygulamasıdır. Uzlaştırma bağımsız, objektif, 3. bir kişinin uyuşmazlığın taraflarına olayın özelliklerine göre şekillendirecek çeşitli çözüm önerileri sunup onların bu çözüm önerilerini müzakere etmesine ve sunulan çözüm önerilerinden birisinde anlaşmalarını hedefleyen bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemidir.