Koronavirüsü nedeniyle Gevaş Belediyesinde maske dikim atölyesi kuruldu

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer koronavirüs ile mücadele etmek, vatandaşlara fahiş fiyatlarla maske almasını engellemek için maske üretim atölyesi açtıklarını ve ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.

GEVAŞ 18.03.2020 16:11:44 0
Koronavirüsü nedeniyle Gevaş Belediyesinde maske dikim atölyesi kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer korona virüsü nedeniyle ilçede ücretsiz koruma maskesi dağıtacaklarını duyurdu. İlçede dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren Gevaş Belediyesi taktir edilecek maske çalışması başlattı.

Maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara korona virüsü nedeniyle fiyatları iki katına çıkaran esnafa inat belediye bünyesinde maske dikim atölyesi kuruldu.

Gevaş belediyesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “korona Virüs ile mücadele etmek, vatandaşlarımızın fahiş fiyatlarla maske almasını engellemek için maske üretim atölyesi açtık. Burada üreteceğimiz maskeleri tüm vatandaşlarımıza bedava dağıtacağız.” ifadelerine yer verildi.

Korona virüsü ile mücadele kapsamında maske dikim atölyesi açtıklarını ifade eden Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, "Maalesef bazı kimseler bu maskeleri çok fahiş fiyata satıyordu, ihtiyaç sahibi ve hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız maske alamıyordu. Bunun önüne geçebilmek amacıyla Gevaş Belediyesi olarak kendi bünyemiz içinde bir terzi arkadaşımız ile anlaşıp vatandaşlarımızın tamamına bedava dağıtılmak üzere bir maske atölyesi açtık.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi