Gevaşlı gençler sahilde temizlik çalışması yaptı

Gevaş Gençlik Merkezi'ne bağlı gönüllü gençler, 'Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın' etkinliği kapsamında Van Gölü sahilinde temizlik yaptı.

GEVAŞ 14.07.2021 09:51:45 0
Gevaşlı gençler sahilde temizlik çalışması yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü'nün temiz kalması, korunarak gelecek nesillere aktarılması için farkındalık oluşturmaya çalışan Gevaş Gençlik Merkezi'ne bağlı gönüllü gençler, Gevaş sahilinde çöp temizliği yaptı.

Gevaşlı gençler, yüzme sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların yoğun olarak kullandığı Van Gölü sahillerinde temizlik çalışması yaptı.

Duyarlı gençlerin yaptığı temizlik çalışmaları, vatandaşlar tarafından büyük takdir toplarken, birçok vatandaş ise, sahillerin temiz bırakılması uyarısında bulundu.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil kesiminde biriken cam, pet şişe, poşet gibi çöpleri toplayan gençler, 'Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın' etkinliği kapsamında Van Gölü sahilini temizlediklerini vurguladılar.

Van Gölü sahilinin temiz kalması için çalışmalar kapsamında belli bölgelere çöp konteynerlerinin ve uyarıcı levhaların bırakılmasını isteyen vatandaşlar ise, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Vatandaşların çevre temizliği konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiğini ifade eden Gevaş Gençlik Merkezi'ne bağlı gönüllü gençler, tarihi, turistik ve doğa harikası olan Van Gölü sahillerinin gereğinden çok fazla kirletildiğini ifade ettiler.

Van Gölü sahillerini kullanan vatandaşların çevreyi kirletmemesi konusunda daha bilinçli davranması gerektiğini söyleyen gönüllü gençler, çevreyi kirletmemeye özen gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz