Abalı’da kayak-kızak keyfi…

Van’ın Gevaş İlçesi Abalı Mahallesi’nde bulunan kayak merkezi, özellikle hafta sonu kayakseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Hafta içi de birçok vatandaşın kaymak ve çocuklarını kızakla kaydırmak için uğradığı Abalı Kaya

GEVAŞ 26.02.2019 10:06:54 0
Abalı’da kayak-kızak keyfi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

      2010 yılında teleski, 2011 yılında ise telesiyej bölümleri ile hizmet veren tesisler uzun süredir bölgedeki kayak severlerin akınına uğruyor.
Özellikle hafta sonu birçok vatandaş tesislere geliyor. Gençler kayak ve snowboard yaparken, çocuklar da kızak keyfi yaşıyor.


            Üniversite öğrencilerinin de spor yapmak için özellikle hafta sonları tercih ettiği tesislere, Hakkari, Bitlis gibi çevre illerden de kayakçılar geliyor.
Van’daki protokolün de zaman zaman gelip kayak yaptığı tesislerde Cumartesi ve Pazar günleri doluluk hat safhadaydı.
Kayak malzemelerinin de kiralandığı tesislerde, teleski ve telesiyej bölümleri hizmet veriyor. Profesyonel kayakçıların ve kayak sporunu geliştirenlerin telesiyejle zirveye çıkıp dik bölgelerden kaydığı görülürken, özellikle bu spora yeni başlayanların ise biraz daha düz olan kayak pistini tercih ettiği görüldü.


          İNANÇ: ABALI’YA BÜYÜK BİR İLGİ VAR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tesislere büyük ilgi olduğunu söyleyerek, “Geçmiş yıllara oranlar Abalı Kayak Tesisleri’ne olan ilginin arttığını görüyoruz. Tabi her geçen süre zarfından bu tesislerin bilinirlik oranı yükseliyor. İnsanlar kentte sadece bir-iki sporla ilgilenmek istemiyor. Kayak her mevsim yapılabilen bir spor olmadığından, kısıtlı bir zaman dilimi olduğu için, kar yağışı yeterli düzeyde iken ve tesislerdeki iki etap da hizmet veriyorken gelip tesislerde kaymak istiyorlar. Birçoğu da çocuklarını kızak ile kayması için getiriyor. Tesislerimizde kafe bölümü var, oturma alanları mevcut. Yeme içme konusunda insanlar ihtiyacını giderebiliyor” ifadelerini kullandı.


          Abalı’nın zirvesinde yamaç paraşütü gösterilerinin de olduğunu söyleyen İnanç, “Güzel görüntüler oluşuyor. Düşünün insanlar aşağıda kayarken üstlerinden yamaç paraşütü ile birilerinin geçtiğini ve aşağı doğru süzüldüğünü görüyorlar. Birçok kişi bu görüntüleri kaydediyor. Van’ın böylesi güzelliklerle anılması bizi de mutlu ediyor” dedi.


          Geçtiğimiz yıl yeterli kar yağışı yağmadığı için tesislerde sezon açılamamıştı. Ama sezon öncesi Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark bölümleri genişletilmiş, mevcut yol da genişletildikten sonra asfaltlanmıştı. Ancak ilginin arttığı günlerde otopark bölümlerinin yetmediği gözleniyor.