Abalı’da hafta sonu yoğunluğu…

Gevaş İlçesi’ndeki Abalı Kayak Merkezi, özellikle hafta sonu büyük bir yoğunluk yaşadı. Vatandaşlar adeta tesislere akın etti. Öğle saatlerinde yoğunluk daha çok artarken, birçok kişi kayak ve kızaklar tükendiği için beklemek zorun

GEVAŞ 3.03.2019 17:33:00 0
Abalı’da hafta sonu yoğunluğu…
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Van’ın Gevaş İlçesi’nde yaklaşık dokuz yıldır hizmette olan Abalı Kayak Tesisleri özellikle son yıllarda yoğun bir ilgi görüyor. Geçtiğimiz sezon yeterli kar yağışı olmadığı için sezonu açamayan, bu yıl ise Şubat ayının başından beri kayak yapılan tesislerde, teleski ve telesiyej bölümleri hizmet veriyor.

    Kayak yapmayı yeni öğrenenler için ilk etap olarak bilinen teleski bölümü oldukça elverişli olarak gösterilirken, telesiyejle zirveye çıkıldıktan sonra kayılan ikince etap bölümü ise dik yokuşlardan oluşuyor.
Öte yandan çocukların da doyasıya kızak kaydığı geniş bir alan bulunan Abalı Kayak Tesisleri, Cumartesi ve Pazar günleri çok daha yoğun oluyor.

     Özellikle öğlen saatlerinde tesislere gelenlerin çoğu aracını park edecek yer bulamadı. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından buraların otoparkı genişletilmesine rağmen yoğunluktan dolayı sürücüler aracını yol kenarına park etti.
Tesislerde hafta sonu kayak yapanlardan biri de Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Çetin Yılmaz’dı. Daha önce de Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes’te kayak yaptığını anlatan Yılmaz, “Abalı Kayak Tesisleri’ne ilk kez bu hafta geldim. Çok güzel bir tesis. Çocukların kızak yapabildiği, gençlerin kayak ve snowboard yaptığı tesisler bugün oldukça kalabalık. Bizler de kayak yaparak iş stresinden biraz uzaklaşmış olduk. Özellikle ikinci etap olarak bilinen zirve bölümü, çok dik. Fakat insanlarımız düşe kalka da olsa bu kayağı zevkle yapıyor” dedi.