Arvas: Para cezası caydırıcı olmuyor

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), ATV ekranlarında yayınlanan bazı sahnelerin ahlaki yozlaşmaya neden olduğu gerekçesiyle RTÜK’e kanalı kapatması çağrısında bulunmuştu. RTÜK bu çağrı üzerine ATV’ye para cezası keserken

GENEL 3.10.2020 15:53:15 0
Arvas: Para cezası caydırıcı olmuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 ATV ekranlarında yayınlanan bazı dizi ve programlardaki sahnelerin aile yapısına uygun olmadığını belirten Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), kanalın daha fazla aile içi tahribatın ve ahlaki yozlaşmalara neden olmadan kapatılması gerektiğini belirterek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na çağrıda bulunmuştu. Van SDİ’nin çağrısıyla RTÜK ATV’nin de içinde bulunduğu bazı kanallara para cezası kesti.
RTÜK’ün verdiği cezayı değerlendiren Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, para cezasının tatmin ettirici olmadığı gibi TV kapatılmıyorsa dahi en azından programın yayından kaldırılması gerektiğini söyledi.
 

“PARA CEZALARI MAALESEF CAYDIRICI OLMUYOR”
   Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, RTÜK’ün ATV’ye verdiği cezanın tatmin ettirici bir ceza olmadığını belirterek, “RTÜK’ün verdiği ceza tatmin ettirici bir ceza değil. Toplumun bütün sağlığı ile oynayan bir kanal, toplumun bütün değerlerini ayaklar altına alıp da meşru olmayan, ne insani, ne ahlaki ve İslami olmayan bir program yayınlıyorlar. Bu anlamda RTÜK’ün verdiği ceza yeterli değildir. Para cezasının tatmin ettirici olmadığı gibi TV kapatılmıyorsa dahi en azından programın yayından kaldırılması gerekiyordu. Bu tür programların tamamen kaldırılması gerekiyor. Toplumun değerleriyle oynanmaması lazım, çünkü bu gelecek nesillere, özellikle genç insanlara bu tür şeylerin meşru olduğunu gösterme yolunu açıyorlar. Bu tür programlar yayınlanmasa daha iyi olur. En azından gençlik elden gitmez. Para cezaları maalesef caydırıcı olmuyor. Daha önce bunun gibi birçok program para cezası ile geçiştirildi. Bu sefer sadece isim değişikliği yaptılar. Buda ister istemez toplumu kötü anlamda ciddi şekilde etkiliyor. Türk halkı Müslüman bir halktır. %90 Müslümanların yaşadığı bu ülkede bu tür programların yayınlamaması lazım ve tamamen yayından kaldırılması gerekiyor. İnsanların değerlerini göz önünde bulunduracak yayınların olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.