Milletvekili Arvas’tan Erciş’e Bilim ve Sanat Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi müjdesi

Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş’te ilk defa açılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi ve Bilim ve Sanat Merkezinin açılacağını söyleyerek, eğitim kurumlarının 2020 eğitim, öğretim döneminde hizmet vereceğini belirtti.

ERCİŞ 15.06.2020 20:31:06 0
Milletvekili Arvas’tan Erciş’e Bilim ve Sanat Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açıklamalarda bulunan Milletvekili Arvas, "Erciş ilçemizin nüfus yoğunluğu, öğrenci potansiyeli ve şehir merkezine uzaklığı nedeniyle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak ve bunları doğru kullanabilecekleri alternatifleri çoğaltmak ve yeteneklerini geliştirmek için ilçemizde, Bilim ve Sanat Merkezi ile farklı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının açılması yönünde bir çalışmamız olmuştu. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz tarafından teklif edilen Erciş Bilim ve Sanat Merkezi, Erciş Güzel Sanatlar Lisesi ve Erciş Spor Lisesi ile ilgili Sayın Milli Eğitim Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde talebimiz olumlu karşılandı. Erciş ilçemizin orta öğretim düzeyindeki eğitim ihtiyacı karşılamak ve eğitim alanında ki alt yapımızı güçlendirecek Bilim ve Sanat Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi gibi nitelikli kurumlar Erciş’te eğitim çıtasını yükseltecek, gençliğimizi ve geleceğimizi güçlendirecektir." dedi.

Bilim ve sanat merkezi (BİLSEM),

Örgün eğitim kurumlarına devam eden, genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır. Her insan hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bu yetenekler ülkemizde zamanla veya tesadüflerle keşfedilir. BİLSEM’ler üstün yetenekli çocuklarımızın yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur. Bu merkezlerde özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit etmek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla destek olmak ve onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller olarak yetiştirmek hedeflenmiştir.

Erciş’te spor alanında nitelikli öğrenciler yetişecek

Erciş ilçemizde 2020 eğitim-öğretim dönemi ile birlikte öğrenci alacak olan Erciş Spor Lisesinde artık spor alanında nitelikli sporcu insan yetiştirilecek ve yönlendirilecektir. Bilindiği üzere spor liselerinde öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırılarak bu alanda nitelikli insan yetiştirilmesi yönünde eğitim öğretim faaliyetleri yürütülüyor. İnşallah Erciş’te açılacak spor Lisesi marifetiyle çocuklarımız erken yaşta spora yönlendirilecek bu sayede yetenekli öğrenciler keşfedilerek kendi branşlarında uzmanlaşarak başarılı olacaklardır. İnanıyorum ki Erciş’te yetişecek sporcular ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek düzeyde olacaktır. Erciş Spor Lisesi, 15-19 Haziran tarihleri arasında kayıt alacaktır. Kesin kayıtlar yetenek sınavı ile belirlenecektir. Yetenek sınavları ise 1-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

Erciş Güzel Sanatlar Lisesi, yetenek avcısı olacaktır.

Arvas sözlerine devam ederek, "Erciş Güzel Sanatlar Lisesi, resim, müzik gibi sanatın farklı dallarına ilgisi olan çocuklarımızın yeni adresi olacaktır. Öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmayı ve güzel sanatlar alanında nitelikli insan yetiştirilmeyi amaçlamaktadır. Erciş ilçemizin ve öğrencilerimizin bu konudaki ihtiyacına da çok şükür 2020 yılı eğitim-öğretim dönemi ile birlikte cevap verilmiştir. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi öğrencilerimiz için farklı birer alternatiftir. Söz konusu liselere ilgisi olan özel yetenekli öğrencilerimizin başarısı inşallah burada alacağı eğitim ile daha da yükselecektir. Erciş Güzel Sanatlar Lisesi 15-29 Haziran tarihleri arasında kayıt alacaktır. Kesin kayıtlar yetenek sınavı ile belirlenecektir. Yetenek sınavları ise 1-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

Birçok ilden daha büyük olan Erciş ilçemizde örgün öğretime devam eden 48 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bunun yanında yaygın eğitim gören öğrenci sayımız 6 bin kişidir. Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerimizin toplam sayısı ise 3 bin 288 kişidir. Bütün eğitim camiamız ve Erciş ilçemiz için Bilim ve Sanat Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesinin hayırlara vesile olmasını eğitim ordumuza güç katmasını diliyorum. Bu nitelikli eğitim kurumlarının ilimize ve ilçemize kazandırılmasında destek veren başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk olmak üzere Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü, Van Milli Eğitim Müdürü ile Erciş Milli Eğitim Müdürümüz ve katkı sağlayan herkese şükranları sunuyorum.

Bu vesile ile 20 Haziran 2020 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan merkezi sınava katılacak 8. Sınıf öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz büyük bir azim ve gayret ile hazırlandıkları bu sınavda inşallah başarılı olacak ilimizin eğitim çıtasını yükselteceklerdir. Öğrencilerimizin aileleriyle birlikte yaşayacakları sınav heyecanını bende paylaşıyor, herkese sağlıklı ve güzel günler diliyorum." şeklinde kopnuştu.