Erciş’in 20 yıllık içme suyu sorunu tarihe karıştı

Van Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekesine yönelik altyapı yatırımlarını sürdürüyor.

ERCİŞ 16.04.2021 11:47:12 0
Erciş’in 20 yıllık içme suyu sorunu tarihe karıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, il, ilçe ve kırsal mahallelerde olmak üzere tüm yerleşim birimlerine içme suyu sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan yeni yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılarken, diğer yandan da eski içme suyu şebekelerini yenilemeye devam ediyor. Yeni içme suyu şebekelerinin inşasına devam eden VASKİ Ekipleri, vatandaşa sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırmayı sürdürüyor.

20 YILLIK SU SORUNU TARİHE KARIŞTI

Bu kapsamda VASKİ Genel Müdürlüğü, Erciş İlçesi’nde yaklaşık olarak 20 yıldır içme suyu şebekesinden faydalanamayan yerleşim yerlerinin içme suyu problemini çözmek için çalışma başlattı. VASKİ Kuzey Şube Şefliği Ekiplerince, Erciş İlçesi'ndeki Örene Mahallesi ve Çakırlar Mevkiinde 2500 metre, Çelebibağ Mahallesi Cihangören yolu üzerindeki yerleşim yerlerine 600 metre olmak üzere toplamda 3100 metre yeni içme suyu hattı çekerek mahalledeki su sorununu kısa sürede çözdü.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

VASKİ Ekiplerince kısa süre de tamamlanan çalışmanın ardından VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahap Gezgen ve İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder, çalışmanın yapıldığı mahallelerde Van’da 20 kilo 485 gram uyuşturucu ele geçirildi Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sebze ve meyve satın alacak incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Gezgen, yeni içme suyu hattını kısa süre de tamamladıklarını ve vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden ivedilikle devam ettikleri belirterek ederek şunları kaydetti; “Erciş ilçemizdeki Örene Mahallesi, Çakırlar Mevkii, Çelebibağ Mahallesi ve Cihangören yolu üzerindeki yerleşim yerlerimizin uzun yıllardır devam eden içme suyu problemine yönelik çalışma başlatarak, kısa sürede tamamladık. Emeğini geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi. Daha sonra Örene ve Çelebibağ mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri, su sorunun çözülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, VASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.