Erciş'te enerji nakil hatları yer altına alınıyor

Van'ın Erciş ilçesinde görüntü kirliliğine neden olan ve daha kaliteli, kesintisiz bir hizmet sunulması amacıyla elektrik direkleri kaldırılıp, nakil hatlar yer altına alınıyor.

ERCİŞ 10.07.2021 09:28:40 0
Erciş'te enerji nakil hatları yer altına alınıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş ilçesinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması kapsamında protokol imzalandı. Yapılacak çalışmalarla Erciş'te görüntü kirliliğine neden olan elektrik direkleri ortadan kaldırılarak, enerji nakil hatları yer altına alınacak.

Rüzgârlı havalarda elektriklerin kesilmesine neden olan ve kablo kirliliği oluşturan elektrik tellerinin yer altına alınması ile birlikte ilçenin estetik açıdan daha görsel bir görünümü kavuşması bekleniyor.

Erciş'te devreye alınacak yeraltı şebekesi sayesinde abonelere eskisinden daha kaliteli, kesintisiz ve güvenli elektrik enerjisi sağlanabilecek.

İlçede yapılacak çalışmalarla enerji kesintilerine karşı manevra imkanı sağlanarak, ilçenin enerji sorununun önemli ölçüde giderileceği belirtildi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ve VEDAŞ yetkililerinin katılımıyla çalışmalar kapsamında iki kurum arasında protokol imzalandı.

Van genelinde birçok ilçede ve mahallede enerji nakil hatları yer altına alınmaya devam ederken, yapılan protokolle Erciş'te de enerji nakil hatları yer altı alınmaya başladı.